Broken Sword till bioduken

Broken Sword

Datorspelet Broken Sword är på väg till bioduken. Diskussioner kring att filmatisera spelen har funnits länge, men har efter att det fjärde spelet, Broken Sword: The Angel of Death, gått riktigt bra försäljningsmässigt så har en högre växel lagts in.

Jag har bara spelat de två första Broken Sword som kom ut ’96 och ’97. De var i det gamla hederliga ”peka och klicka”-kategorin av spel som jag kunde spendera timtals med. Det är Revolution Software och spelmakaren Charles Cecil (Beneath a Steel Sky, det är minnen det) som skapat spelserien och kan vi hoppas på en film i samma anda av historiska och mytoligiska mysterier?

Personligen så kommer jag ihåg Broken Sword, men är spelserien så pass känd att de får gratisskjuts av publik till biograferna? Det är ju ingen Doom eller Tomb Raider vi pratar om.

Läs mera hos Coming Soon och kommentera gärna här.

4 reaktion på “Broken Sword till bioduken

  1. Jag spelade också de första spelen. Minns att de var kul men inte mycket mer, haha.
    Dock är jag jäkligt sugen på att se en filmatisering av Monkey Island spelen, men med tanke på att de är delvis inspirerade av åkturen ”Pirates of the Caribbean” så känns det nästan som att det skulle bli lite överflödigt nu efter Pirates filmerna.

    Men visst finns det lite Guybrush Threepwood i Jonny’s Captain Sparrow så jag får nog vara nöjd tills vidare!

  2. Jag och min farsa är ett stort Broken Sword fan :D
    Vi tycker det ska bli skitkul att det ska bli film
    Kan bara inte bärga mej tills premiären !!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>