Watchmen – rykten om rollbesättning

Grabbarna Watchmen
Keanu Reeves, Jude Law, Patrick Wilson och Gerard Butler.

Bläddrade precis i min kopia av Alan Moore och Dave Gibbons Watchmen och kom att tänka på ett inlägg jag stjärnade i Google Reader om diverse rollbesättningsrykten i den kommande filmatiseringen. I inlägget pratades det om rykten kring Jude Law och Keanu Reeves.

Källor (fråga mig inte vilka, det är ju bara rykten) säger att Keanu Reeves blivit erbjuden rollen som Dr. Manhattan och Jude Law som Adrien ”Ozymandias” Veidt. Keanu som Dr. Manhattan? Raka honom och måla honom blå så kanske det fungerar. Reeves har från början den stela och träiga approachen som passar in på Dr. Manhattan.

Jude Law som Ozymandias? Spontant: Nej. Lite för liten och klen. Vidare ryktas det även att Patrick Wilson är aktuell som Dan ”Nite Owl” Dreiberg och Gerard Butler som Rorschach. Wilson syntes här senast i, min favoritfilm från förra året, Little Children, och Gerard Butler har du nog inte missat från Zack Snyders 300.

Vilka vill du se som Dr. Manhattan, Rorschach, Nite Owl, Ozymandias, The Comedian, Silk Spectre och Captain Metropolis?

11 reaktion på “Watchmen – rykten om rollbesättning

 1. Keanu som Manhattan? njae.. men vem vet, kanske kan funka. Som sagt så har han ju stelheten. Men Gerard Butler är knappast kort eller ful nog att funka som Rorschach. Klickar man runt i sorumet kring filmen på imdb kan man få en del intressanta casting-idéer…och en hel del riktigt kassa såklart. William H Macy som Rorschach känns inte helt fel exempelvis. Men bland de bästa förslagen jag sett där är nog Ian McShane (bland annat Al Swearengen i Deadwood) som The Comedian. Lite uppumpad såklart =)

 2. Men. Jag fick aldrig uppfattningen av att Rorschach skulle vara kort?

  Ian McShane känns faktiskt ganska bra som The Comedian. Mina tankar där har varit någon korsning mellan Ron Pearlman och David Morse, men lite äldre. Eller varför inte Burt Reynolds?

 3. Jag vet! Jag vill att han ska se ut så. Men verkligheten ser ju annorlunda ut. För övrigt så borde du ta en titt i en bok jag har som går under öknamnet ”The Big Book of Burt”.

 4. Hur skulle det vara med Dennis Leary som Rorschach då? Han är ju också lite sådär ginger och ful. Vet inte om han är tanig nog dock.

 5. Först av allt tycker jag att, om ryktena nu stämmer, de verkar ha valt alldeles för unga skådisar. Det här är ju delvis avdankade och i flera fall före detta superhjältar det handlar om. De flesta har varit aktiva i över 20 år och bör därför rimligen vara i 45-50-årsåldern.

  Keanu Reeves kan nog iofs funka som Dr. Manhattan. Men i övrigt ser min önskelista ut så här: Rorschach ? Jeff Bridges, Nite Owl ? Jeff Daniels, Ozymandias ? Tom Cruise, The Comedian ? Tom Sizemore.

 6. Jag har inte läst serien men nu har jag sett lite bilder på dem här karaktärerna och den här Dr. Manhattan ser mer ut som en afro-amerikansk snubbe.

  Och om han nu är det så borde han kanske spelas av Taye Diggs (”Kevin Hill”, ”DayBreak”).

  Jag håller nog med Jonas Morian, Tom Cruise skulle nog passa som Ozymandias och Tom Sizemore som The Comedian.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>