Snacklådan: Transformers

Transformers

Idag har Transformers premiär på svenska biografer. Tyvärr hann jag aldrig gå på den visningen som Bloggywood blev inbjudna till i förra veckan. Dessutom så hade den smygpremiär på biograferna redan igår, så förrutom press så finns det en hel del andra som har sett den. Tyck till bland kommentarerna om vad du tyckte.

Så här tyckte press och bloggare om Transformers:

DN (Fredrik Strage) Betyg: 1 av 5
”Usel patriotism. ”Transformers” räddas inte av snygga effekter.”

SVD (Hynek Pallas) Betyg: 4 av 6
”…mellan de stora gesterna är Transformers faktiskt en förvånansvärt charmig blockbuster.”

Aftonbladet (Jens Peterson) Betyg: 3 av 5
”Wow. Faktiskt en kul åktur i all sin fånighet. Ett actionäventyr som listigt nog låter människor ta lika stor plats som maskinerna.”

Se till vänster, där går en arab (Naseer Alkhouri)
”…jäklar vilken åktur man var med om igår! Transformers rockar sockarna från dina fötter. Fullt ös, medvetslös. Loud noises! Precis rätt ton i humorn. Starka kvinnor och män. Skådespeleriet!! Och andra euforiska utrop.”

Shoot me while i’m happy (Emma Gray Munthe)
”Motherfucker. Om inte den här filmen kammar hem en Oscar för bästa ljud, bästa effekter och varenda annan tech award lovar jag att jag ska äta upp min hatt. Garanterat sommarens no-brainer. Och det menar jag på ett bra sätt.”

Big & Small Screen 2 av 5
”En typisk Michael Bay film…”

Vad tycker du?

13 reaktion på “Snacklådan: Transformers

 1. Förstår inte Strages patriot-kommentar. Om något är det här Bays minst patriotiska film. Inga flaggor, inget ”God save America”, väldigt lite snack om ”freedom”.

  Om något visar filmen hur omänskliga myndigheterna blir efter ett hot.

  Dessutom finns det en fet känga mot amerikanska samhället i början av eftertexterna.

 2. Naseer: Kollar man närmare så kan man kanske dra slutsatsen att det är någon annan på DN som författat de raderna, tex någon rubriksättare.

  Det Strage säger är att det är ”patriotism” och ”bottenlöst usel dialog”. Vilket antagligen sedan hittat sig fram till rubriken ”usel patriotism”.

  Ser dock fram emot att se filmen, vet bara inte när jag ska hinna med det…

 3. Jag såg filmen igår.

  Det var årets sämsta film helt klart. Min flickvän sa att de var den sämsta film hon någonsin sett. Och vi ser MYCKET film.

  effekter i all ära men denna titel kommer jag absolut aldrig att se om.

  folk skrattade mer på SIMPSONS trailern innan filmen än under hela filmen.

 4. Pingback: Filmrecension: Transformers - Världen enligt Anders

 5. Pingback: Transformers – Johan Sundkvist

 6. Håller med Mattias S, filmen kunde blivit mycket bättre om man skippade den amerikanska barnsliga humor som förekom alldeles för ofta. De fåniga skämten sänkte filmen rejält i min ögon. Hade trott den skulle vara mer seriös.

 7. Fast det jag verkligen gillade med filmen var just humorn, att den INTE tog sig själv på något större allvar utan skojade till det rätt ofta. ?rets sämsta film? Snarare sommarens bästa.

 8. Bra specialeffekter, visst …. Men sen då … Resten är pinsamt dåligt … Och ja, jag tittade på transformers som liten och gillade den tecknade serien.
  Det här kan man dock inte rekommendera till nån. Känns som årets bottennapp bland dom större filmerna.

 9. Denna film är ju grym! Den har bra story, bra karaktärer och bra skådespeleri! Tänk er att alla människorna i denna film nästan alltid talar till green screen eller tomma intet. Det börjar riktigt bra och slutar riktigt bra, handlingen är ganska verklighetstrogen (om man jämför med dess gräsliga uppföljare), och med stjärnskott som Josh Duhamel (som spelar kapten William Lennox) och John Voight (försvarsminister John Keller) så blir man riktigt nöjd. Och LaBeoufs charm är fantastisk, och Megan Fox söta och snygga gestalt kanske känns litet överdrivet, men fungerar riktigt bra.

  Jag har själv nästan aldrig sett på den tecknade Transformers-serien när jag var liten, och bär jag såg det tyckte jag att det var urlöjligt och urkonstigt. Men Michael Bay har förändrat ganska mycket hos karaktärerna (som att Optimus Prime inte flammor på sig, eller att Bumblebee är en Camaro istället för en Volkswagen), och det till det bättre! Det fanns som jag minns inte heller någon liten bärbar radio-Decepticon, utan alla robotar i den tecknade Transformers var stora fordon av olika slag och Allspark/Kuben fanns inte heller som jag minns. Men det är bara bra!

  Det finns förstås också mycket fjanterier i filmen (som när Bumblebee kissar på Reggie Simmons), men det är ju inget jämfört med allt fjant i uppföljaren. Och den galne och sköne Glenn (har glömt namnet på skådespelaren), är ett riktigt charmigt tillskott. Dessutom är musiken fantastisk, särskillt när William Lennox och Robert Epps (Tyrese Gibson) och deras kompanjoner möter Decepticonen Scorponok i Qatars öken.

  Karaktärerna är både snygga och häftiga, och det finns enligt min mening ingen fjantig eller dålig karaktär. Att Pontiac-Autoboten Jazz dör är också ett plus eftersom det oftast är så att alla goda karaktärer överlever och att alla ondingar dör eller retirerar.

  Snygga slow-motion-scener och effekter får en att tappa andan (även om det finns vissa överdrivna scener, som när Sam blir slagen av Barricade och faller på en bilruta och verkar inte ha skadat sig ett dugg och när Lennox åker på mopeden och hoppar av och glider på asfalten och skjuter ner Blackout utan att få en skråma på ryggen), men det fungerar faktiskt!

  Några minus är att t.ex. decepticonen Barricade (polisbilen) försvinner helt plötsligt på motorvägen till Mission City och att (precis som i andra filmen) åtminsonde alla Autobots har skråmor och skarpsår när de är i sin robotform, men är skinande rena (nästan nylackerade) när de är fordon, om det nu beror på att Michael Bay inte ville lägga ner pengar på att göra skråmor och skrapmärken på bilarna.

  Jag tycker att denna film definitivt är värd åtminsonde en fyra, men jag ger den en femma eftersom filmen har så mycket charm, tuffa actionscener och effekter och bra musik och handling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>