Viral marknadsföring för JJ Abrams kommande projekt

1-18-08 teaser - Cloverfield

Biobesökare som i veckan såg Transformers i USA fick innan filmen se en teaser för ett kommande JJ Abrams-producerat projekt.

Teasern bestod av ett födelsedags/avskedsparty filmat med en vanlig kamera. Som vilket party som helst när helt plötsligt en stor explosion hörs, huset skakar och elen går i huset. Vad som följer efter det är panik på gatorna, Empire State Biulding som exploderar, ”konstiga ljud” (Godzilla?) och hur Frihetsgudinnans huvud kommer farande och kraschar på gatan.

Tag en titt på teasern här (med reservation att den kan försvinna när som helst):

Teasern slutar med datumet 1-18-08. Kanske kan man dra slutsatsen att filmen som ännu inte har något namn (arbetsnamnet är Cloverfield) har premiär då? En teasersite finns även på 1-18-08.com där vi enbart får en stillbild från vad som verkar vara en vanlig videokamera på två kvinnor (se bild ovan).

Mysteriet slutar inte här. Här hittar du en blogg där författaren skriver om att Ethan Haas har fel. Flertalet länkar i bloggen går till sidan EthanHaasWasRight.com. På den sidan hittar du några småpussel, som när du löser dem, ger dig tillgång till små videosnuttar.

Det första pusslet är ett enkelt ”klicka på rätt knappar i rätt ordning”. Skulle du inte ha tid för att pussla så har du här de olika videosnuttarna som man får tillgång till.

Obs! Dessa filmsnuttar kan försvinna när som helst.

Meddelande nummer 1

Meddelande nummer 2
Video nedtagen

Meddelande nummer 3
Video nedtagen

Meddelande nummer 4
Video nedtagen

Meddelande nummer 5

Hittar du fler ledtrådar, har teorier eller hittar länkar till videoklippen på andra siter så kommentera detta inlägg! Vi kan nog nysta upp detta.

2 reaktion på “Viral marknadsföring för JJ Abrams kommande projekt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>