Hur är Heath Ledger som The Joker?

Heath Ledger och Maggie Gyllenhaal
Heath Ledger och Maggie Gyllenhaal

Via Cinematical läser jag om James Israel i bloggen Jump Cuts. Han får reda på, via en källa från inspelningen, hur pass Heath fungerar som The Joker i den kommande The Dark Knight:

As regards to how Heath Ledger *seemed* as the Joker, he seemed like he WAS the Joker, and didn’t need to let anyone know it – rather contained, but ready to explode at any moment in an unexpected fashion.

Läs vidare hos JumpCuts. Det är sannerligen intressant och peppande läsning.

7 reaktion på “Hur är Heath Ledger som The Joker?

 1. När man tänker efter så har han mognat de senaste åren. När han gjorde tonårsroller som ”10 orsaker att hata dig”, ”En riddares historia”, ”Patrioten” och ”Monsterball” så var han ju bra, men efter det så gjorde han en massa skit filmer.

  Hans karriär mörknade och då trodde man att hans tid var ute. Men efteråt så syntes det på honom då han gjorde filmer som ”Bröderna Grimm” och ”Brokeback Mountain” att han har mognat och inte alls var så illa.

  När man tänker efter så var han inte alls så läskig. Hans ansikte var bara sminkad och inte missformad. Ska han va så där, ja då har man lite svårt att ta honom på allvar i rollen.

  Men vi får se…

 2. MAGGIE!

  Jag är inte förtjust i Brokeback Mountain, och tycker både han och Jake Gyllenhaal (som jag vanligtvis älskar) var förvånansvärt svaga här. Däremot var Heath tvivelsutan det allra bästa med den besvikelse som kallas Bröderna Grimm, riktigt bra var han, och helt fantastisk i Monster’s Ball, och skitbra i riddarfilmen, så… hade jag en poäng? Ja, det skulle väl vara att Heath Ledger rockar hårt och kommer säkert knäcka som Joker.

  Men Filmnörden – inte missformad? Ser du vid läpparna? Fast jag gissar att det mesta av läskigheten ändå kommer och bör komma fram vid agerandet. Sjukt nyfiken på att få se lite rörliga bilder, hans röst i den där teasern från SDCC lät ju oerhört lovande.

 3. När jag först fick reda på att Heath skulle göra rollen som ”The Joker” blev jag helt chockad, jag trodde inte alls att han var lämplig för den rollen…
  Eftersom han innan bara gjort väldigt seriösa roller. Men nu när jag sett alla olika ”The dark knight”-trailers så är jag helt övertygad om att han gjorde en extremt bra insats! Man ryser ju så fort man hör honom prata, kan knappt vänta till sommaren!

 4. Ledgers insats i the dark knight efter Jack.N’s roll som jokern är otrolig. genom att bara dömma från trailern kan man se Heaths extrema talang, jag tror defenetivt att den rollen fick honom att spåra, ingen lätt roll direkt! ska bli J?TTE J?TTE roligt att se honom på duken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>