Watchmen får tillökning – Det ser riktigt lovande ut

Carla Gugino tillsammans med Mickey Rourke i Sin City
Carla Gugino tillsammans med Mickey Rourke i Sin City

Eftersom jag i stort sett legat under en sten nu under sommaren så har jag missat en hel del nyheter, bland dessa kring filmatiseringen av den grafiska romanen Watchmen. För ett par dagar sedan publicerade jag en posterWatchmen som kom visades för första gången på ComiCon-mässan.

Nu rapporterar ComingSoon att Carla Gugino är klar för Zack Snyders filmatisering och ska spela Sally Jupiter. Hon gör då Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Matthew Goode, Billy Crudup, Jeffrey Dean Morgan och Malin Akerman sällskap.

Att den svenska Akerman (?kerman) ska spela Laurie Juspeczyk/Silk Spectre (Jr.) är en av nyheterna som passarade över den stenen jag tryckte under. Det betyder alltså Gugino är Akermans mamma. Vidare har jag helt missat nyheten kring att Crudup (Bra val, lite av en favorit sedan Almost Famous och Big Fish) är Dr. Manhattan och Jeffrey Dean Morgan (Denny ”killen med svagt hjärta” Duquette från Greys Anatomy) är The Comedian.

Jag har länge vetat om ryktet att Jackie Earle Haley var aktuell som Rorschach och det verkar även det vara klart. Jag har ju tjatat om Haley ända sedan förra årets bästa film, Little Children, och kan inte vara mera nöjd med detta val.

Så, har du precis som jag, missat detta så kan du nu anse dig vara uppdaterad. Vad tycker du om castingen?

4 reaktion på “Watchmen får tillökning – Det ser riktigt lovande ut

 1. Känns kanon detta.

  Dr Manhattan är min favorit i gänget och jag gillar ju Billy Crudup sedan Waking the Dead, så jag är mycket nöjd.

  Om Crudup bara kombinerar sin strikta, akademiker-karaktär från ”Waking The Dead” med den mer flummiga, känslosamma rollen i ”Almost Famous” så .. är i princip Dr Manhattan klar :)

  Carla Gugino är också kanon.

  Jackie Earle och Patrick Wilson från Little Children är nästan för bra för att vara sant ju.

  Men Malin Akerman vet jag inte. Har inte sett henne i något och undrar om hon verkligen har djupet som man förväntar sig.. Kanske inte behövs för rollen?

 2. Det här var helt andra namn än jag spekulerat om tidigare. Men de kan nog bli bra allihop. Möjligen känns Jeffrey Dean Morgan lite för spenslig för att gestalta The Comedian, men han kan ju för all del biffa till sig lite…

 3. Ser faktiskt helt ok ut i cast-väg. ?ven om jag håller med Jonas här ovan angående Morgan som The Comedian, han är väl lite väl ung kanske…även om han nu iofs i serien mest förekommer i tillbakablickar. hm aja, det lär väl märkas hur det går.
  Crudup är också en favorit som jag hoppas gör bra ifrån sig som den blå mannen. och Jackie Earle Haley kan nog vara ett bra val som Rorschach, inte speciellt vacker och inte speciellt lång :) Dessutom en hygglig skådis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>