Bloggywood söker dig som gillar film, och gärna skriver om det!

Gillar du film och tycker om att skriva om just det ämnet så söker vi dig. Vi vill gärna utöka antalet personer som skriver för Bloggywood och kanske är just du rätt person. Bloggywood startades i november 2005 och består idag av fem glada skribenter, du kan läsa mera om oss här. Vi gör allt från att skriva om nyheter och rykten inom filmvärlden till att recensera filmer.

What’s in it for me?
Bra fråga och ganska lätt att svara på. Du kommer att nå ut med dina texter till ca 4.000 – 5.000 unika besökare i veckan. Vilket kan vara en skön ego-boost. Ju mer som skrivs på sajten, desto mer besökare blir det. Så vi räknar med att trafiksiffran enbart kommer att gå uppåt.

Du kan även, om du befinner dig i Stockholm, regelbundet gå på pressvisningar och se filmer innan de har premiär. Går man dock på en pressvisning så ska man veta att man då ska recensera filmen på Bloggywood. Det kan även vara möjligt med pressvisningar i Göteborg och Malmö.

Pengar då?
Bloggywood tjänar inga pengar alls. När Daniel, Ulf och Lillebror var ute och tog en (det blev mer än en) öl i våras bestämde vi att alla pengar som Bloggywood drar in inom den närmsta framtiden kommer att hamna i en lite pott. Från den potten tar vi pengar och köper tågbiljetter till övriga skribenter ute i landet (Helena och Björn) så att vi alla kan träffas. Blir det pengar över så köper vi läsk, öl och mat för dem. Sådana är våra planer. Skulle vi tjäna ännu mera pengar så hyr vi en biosalong och har speciella Bloggywood-visningar av Ett päron till farsa på semester i Europa och Vanishing Point.

I framtiden är det möjligt att få en slant för sin insats. Säg dock inte upp dig från jobbet eller sluta skolan.

Hur funkar det?
Well, du skriver ihop en liten text om dig själv och skickar den till oss, e-postadress sist i inlägget. I texten så skriver du lite kort om dig själv, tre filmer som du tycker är bra (detta vill vi inte veta för att dömma dig, utan för att lära känna dig) och kanske skickar med en länk till en blogg eller hemsida som du har. Markera gärna om du har någon speciell inriktning på ditt filmintresse: romantiska komedier, svåra grönländska improvisationsfilmer eller skräckisar (Daniel snöar t.ex. in på superhjältefilmer). Sedan väntar du på ett svar från oss.

Vad förväntar sig Bloggywood av mig som skribent?
Tja, inte så där oerhört mycket. Vi ser gärna att du skriver ganska ofta och håller en bra kvalitet. Bloggywood har dock alltid haft regeln att vi ska tycka det är kul. Detta kan alltså sätta stopp för det där med ”ofta”. Så håll bara ordet ”kul” i huvudet så ska det gå bra. Observera det vi skrev ovan att går man på en pressvisning för Bloggywoods räkning så ska du även göra en recension på filmen i fråga.

Så, vad väntar du på? Skicka in din ”ansökan” till crew[at]bloggywood.se och gör ett härligt gäng sällskap.

19 reaktion på “Bloggywood söker dig som gillar film, och gärna skriver om det!

 1. Låter nog korrekt. Det enda som skett på min blogg är en resedagbok sedan sommarens resa. har inte hunnit få ut mina korta recensioner ”ännu”.

 2. Skulle gärna skriva för er men jag har fullt upp med att krysta fram mer än ett inlägg i veckan på min egen trötta blogg. Men allvarligt: ni borde sätta ribban högre än ”Vi kan inte begära så mycket av våra skribenter om vi inte betalar dem” – det finns väldigt många som vill skriva om film, men inte så många som gör det BRA. Kräv lite provtexter innan ni tar nån! Som sagt, 4-5K träffar i veckan är inte kattskit, och en daglig egoboost kan vara mer värd än reda pengar.

 3. Conan: Det jag menade med meningen ”vi kan inte begära….” är att vi inte kan sätta krav på att man måste producera 5 inlägg om dagen. Kanske aningens luddigt formulerat av mig.

  Självklart så ska vi se till att kvalitén på det som publiceras är minst på samma nivå som idag. Det lovar jag dig.

  För att skriva bra inlägg krävs en viss motivation. Ibland blir det ett inlägg i veckan, ibland 15 st och ibland ett i månaden. Det är fine. Bara de håller vår nivå.

  Ny formulering: ”Vi kan inte begära att du skriver X antal inlägg i veckan/månaden. Bara det du skriver är bra.”

 4. Pingback: MONO | www.bjornolsson.se » Bloggywood söker nytt

 5. Jag känner att Vad är grejen? inte räcker för mig. Jag måste få skriva om film! Jag har länge tänkt starta en egen blogg om film, men känner att det bästa nog skulle vara att skriva för Bloggywood.

 6. Monica: Det skulle vi gärna göra. Mycket har med tidsbrist att göra och då väljer man det som står högst upp på intresselistan.

  Sedan skulle man kunna argumentera att en sajt som heter ”Bloggywood” kanske inte har svensk film som högsta prio. ;-)

  Har du något mer på gång som manusförfattare (personligen diggade jag ”Tomten är far till alla barnen”), eller om du har nys på något annat, tveka inte att tipsa oss om det. Du kan skicka det till förnamn@bloggywood.se.

 7. För er som väntar otåligt så har vi precis sammanställt den digra listan med intressenter som har ansökt om att skriva på Bloggywood. Riktigt kul med så många!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>