Formatkriget tar en ny vändning

hd_dvd_bluray_krig.jpg

Formatkriget mellan Blu-ray och HD DVD tog en ny vändning här om dagen då Paramount och Dreamworks Animation uttalade sitt exklusiva stöd åt HD DVD sedan de tidigare intagit en mer neutral hållning.

HD DVD-standarden får därmed efterlängtad uppbackning då den endast haft stöd av Universal Pictures bland drakarna. Försäljningsmässigt säljs dubbelt så många Blu-ray-filmer i jämförelse med HD DVD, men nu kan man säkert räkna med mer balanserade försäljningssiffror, något som säkerligen kommer att dra ut på formatkriget ytterligare en tid.

Värt att notera i sammanhanget är att Steven Spielberg valt att ställa sig utanför affären. Hans filmer kommer troligtvis att fortsätta komma ut på alla möjliga format.

Via Empire Online.

4 reaktion på “Formatkriget tar en ny vändning

  1. ?r det någon som har erfarenhet av HD DVD eller Blu-ray? Jag har bara sett Blu-ray på demo i diverse butiker, men det vore trevligt att höra från någon som har det till vardags…

  2. Daniel: Jag kör det till ”fest”, HD-DVD då. Med fest menar jag att jag ännu inte hunnit fixa en så stor samling. ?ger ännu bara fyra filmer. TFATF och Matrix Trilogy.

  3. Pingback: Diskussionerna kring Spielberg och HD DVD - Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>