Gael Garica Bernal i Moodyssons nästa film, Mammut

Gael Garcia Bernal i Science of Sleep
Gael Garcia Bernal i Science of Sleep

Det är klart att Bloggywood-favoriten Gael Garcia Bernal kommer att ha den manliga huvudrollen i Lukas Moodyssons kommande spelfilm Mammut.

Moodysson: Gael är en av världens mest spännande skådespelare. Jag är övertygad om att ingen kan göra den här rollen så bra som han. Jag blev verkligen glad när han tackade ja.

Handlingen i Mammut kretsar kring det framgångsrika New York-paret Tom och Ellen, deras åttaåriga dotter Jackie och familjens filippinska barnflicka Gloria. Under en affärsresa i Thailand inser Tom att han vill förändra sitt liv. Ett beslut som får oanade konsekvenser. Gael Garcia Bernal kommer att spela rollen som Tom, en ung framgångsrik entreprenör inom internet-världen.

Bernal har tidigare arbetat tillsammans med hyllade regissörer som Pedro Almodóvar, Walter Salles, Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu och Michel Gondry. Just nu spelar Bernal in Fernando Meirelles Blindness med Julianne Moore.

Mammut blir Moodyssons första engelskpråkiga film och är hans hittills mest ambitiösa projekt med en budget på cirka 70 miljoner kronor. Inspelningen kommer att äga rum i New York, Thailand, Filippinerna och Sverige, med planerad start i Thailand i november. Vilka de andra skådespelarna blir tillkännages senare.

Filmen förväntas ha svensk biopremiär hösten 2008.

4 reaktion på “Gael Garica Bernal i Moodyssons nästa film, Mammut

  1. Okej för Bernal, men Science Of Sleep fick mig att spy i neon. 15 minuter in tänkte jag ”se där! Vilken fantastiskt pretentiös smörja!” Jag vet ännu inte hur spektaklet slutar.

  2. ?ntligen så får Moodysson göra en engelsk-språkig film. Spännande…

    Måste medge att man undrar om hur det skulle ha sett ut om ”Ett hål i mitt hjärta” skulle ha gjorts i USA? Jag gillade idén som Moodysson föreslog angående castingen, allså om filmen hade gjorts i USA, att ha Stallone och Christina Agulera i rollerna.

    Jag antar att den tredje rollen skulle ha gjorts av killen som spelade Borats producent och sonen av han som var med i ”Hedwig and the angry Inch” och ”Iskallt Mord” ( Sandra Bullock-rullen, allså).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>