Recension: Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer

silversurfer.jpg

Var ska man egentligen börja med en sån här recension när allt man vill är att filmen ska ta slut?

Jag måste säga att jag sällan skådat en sån smaklös soppa. Man undrar ju nästan om de gjort filmen bara för att göra alla fans av Fantastiska Fyran förbannade?

Nu ska jag hissa nördflaggan här förstås ? jag läste alla serietidningar jag kom över med Fantastiska Fyran en gång i tiden. Jag tyckte att dynamiken i gruppen var kanon. Jag tyckte Reed Richards intellekt var avundsvärt och jag tyckte att deras krafter var skitballa. I serien alltså. I filmens värld har de ju inget att komma med. Faktum är att de ju faktiskt inte slåss med någon alls utom deras fiende från första filmen, och då är det bara en av dem som fajtas.

Ett stort problem med filmen är också själva surfaren. Han är dåligt animerad och Lawrence Fishburnes röst passar inte alls. I mitt huvud ringde bara ”Morhpeus! Morpheus!” så fort han sa ett ljud ? hade de inte också snott repliker från The Matrix? Kanske bara min fantasi.

Och så Galactus. Alla som läst serien förstår mig nog. Galactus ? ett moln? Ett djävla oväder!? Jag blir så?????H!

Och med risk för att avslöja slutet nu ? hur pantad är Galactus om han nu skapar ett sändebud/en härold som faktiskt har kraften att förgöra honom? Och när surfaren nu har kraften att göra det ? varför gjorde han inte det med en gång? Då hade vi kanske sluppit den här riktiga kalkonen. Se den INTE!

Betyg 1 av 6

6 reaktion på “Recension: Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer

 1. Jag kan inte göra annat än att nicka instämmande. Följde inte tidningarna lika bra som du, men läste dom. Tycker fortfarande filmerna får med den sköna stämmningen mellan ”flamman” och Thing.
  Något som även irriterade mig var att de enda effekter som såg ok ut i filmen var de som var på just FF och Silver Surfer. Resten såg skit ut.
  ? Galactus, brrr, *rysa*

 2. Då tänker jag sätta emot. Inget superbetyg, men klart godkänd. Bättre än ettan, vilket visserligen inte behöver säga mycket, även om jag inte tyckte den var fullt lika usel som många andra gjorde. RotSS gillade jag däremot trots sina problem, och mågna av problemen som presenteras här håller jag inte med om. Tyckte surfarn såg bra ut, Fishburne passade fint, och actionsekvenserna med honom var riktigt bra. Jag älskade den där första jakten mellan honom och Torch.

  Doom fungerade också bättre den här gången.

  Och jag, trots mitt eget serienörderi (inget stenhårt FF-fan, dock), hade inga som helst problem med Galactus som dammoln. Jag tror dessutom det var ett steg i helt rätt riktning, är inte helt övertygad om att Galactus som han ser ut i serierna hade fungerat lika bra på film.

  Som sagt, godkänd. Både på en femgradig och sexgradig skala hade jag nog själv dristat mig till en trea.

 3. En jättestor människa med ful hjälm hade inte fungerat alls, så de var lite på rätt väg med molnet – det löser också hela problemet med hur han äter planeter. Däremot tycker jag de borde kanske gått lite längre och använt Gah Lak Tus från Ultimate-universat rakt av. (Men då hade Silver Surfer försvunnit.)

  Hur som helst: serietidningsfilmer borde avvika mer från originalet och inte mindre.

 4. Vad klagar alla om?!! Dr Doom är ju deras ärkefiende, alla hjältar har ju en ärkefiende!!!! Det tillhör ju i serievärlden, hade man inga ärkefiender så skulle dem bara banka skiten ur småskurkar hela tiden.

  Hur kul är det!?! Spänningen skulle bara ha försvunnit.

  Okej, Fantastiska Fyran har Dr Doom, Daredevil har King Ping, Batman har Jokern och Ghostrider har Djävulen.

 5. Tycker det var en popcorn-film, med allt vad positivt och negativt det innebär. Varken bättre eller sämre än den första, som inte var nåt mästerverk men som ändå var bättre än jag väntat mig. Hollywood verkar vara bra på att ta serietidningar och sedan mangla dem, men tack och lov har de ännu inte totalförstört FF som de gjorde med Daredevil eller Elektra.

  Jag instämmer dock att nånting inte funkade med Silver Surfers karaktär. Rösten var inte rätt alls, och Galactus som moln kan jag förstå även om jag tycker det är synd på en så storslagen karaktär. Dock får man ju ledtrådar till hans ”riktiga” utseende i form av skuggor och liknande.

  Men att ge den en etta? nej, det är för hårt. Filmen är godkänd.

  och nu ska jag demonstrera min enorma nördighet (och vara en hejdlös messerschmidt) genom att tala om för Filmnörden att Ghost Riders ärkefiende INTE är djävulen. Däremot är Mephisto en demon-liknande varelse som ofta utger sig för att vara djävulen och nyttja människornas okunnighet och rädsla. Sådeså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>