David Lynchs Inland Empire får biografdistribution

inlandem.jpg
Laura Dern i Inland Empire

Nu vet jag några som jublar (Host, Helena, Host). Sonet Film och PAN Vision meddelar att David Lynch senaste film Inland Empire kommer få svensk biografpremiär i oktober. Inland Empire har blivit omtalad och uppmärksammad runt om i världen, inte minst på filmfestivalen i Cannes tidigare i år. Filmen såg ut att stå utan biografdistribution i Sverige, men nu kommer alltså filmen hit.

PAN Vision kommer att distribuera filmen på DVD i Sverige.

8 reaktion på “David Lynchs Inland Empire får biografdistribution

  1. Woho, David ”jag lärde min dotter allt jag kan om att inte kunna regissera” Lynch flummar vidare på vita duken i Sverige? Personligen såg jag inställningen av Inland Empires premiär som en av de positiva nyheterna med att Triangelfilm drog för ridån. Må så vara att mannens oförmåga att knyta upp sitt eget tilltrasslade garnnystan är tillräckligt underhållande för att förtjäna en publik, men jag kan inte se hur det skulle vara en seger i filmkonstens namn att skänka salongutrymme åt en regissör som lever efter Dallas-skaparnas princip att skådespelare behöver ingen vägledning sålänge storyn är absurd nog och att ett tvärstopp kan fixas till med att ”allting var bara en dröm”?

    Dynga har sin givna plats oavsett hur många flugor som dras till den, men dummare filmer än Lynchs missfoster har gått upp på bio. Bara gilla läget antar jag och höja en skål för flugornas herre ;)

  2. pontus, han väljer naturligtvis skådisar med stor inre drivkraft och livserfarenhet. Det finns något som kallas för tyst kunskap, och i Lynch fall leder säkert friheten skådisarna får till ett bättre resultat än att Lynch enskilda livserfarenhet kommer till tals. Teamwork. Att han lägger vikt på människans undermedvetna i sitt filmskapande behöver inte betyda att det är flummigt för flummighetens skull som du verkar tro. Vidare är det mycket mesigt att göra som du gör: att inte riktigt våga stå för sina åsikter genom att gömma sig bakom smileys.

  3. Såg ”Inland Empire” i fredags. Påminner lite om Lynch´s tidigare verk som ”Mulholland Drive”, ”Eraserhead” och ”Wild at Heart”.

    Lynch bruckar va nyskapande (med väldigt många bisarra och konstiga scener), men det känns som att han börjar nästan tappa stinget. För den här filmen påminde väldigt mycket om hans tidigare verk.

    Men vissa scener var nyskapande och först så kändes det väldigt konstigt då Lynch använde en DV-kamera i hela filmen, men man blev van sen. Och Grace Zabrieski var mer läskig än hon bruckar va i en Lynch-rulle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>