Recension: Evan Almighty

20070622hobruceAl2_450.jpg

Vi kan väl börja med att bortse från att Evan inte är allsmäktig. Så, då var det avklarat. ?ven om det kanske är lite märkligt eftersom det här utger sig för att vara en slags uppföljare till Bruce Almighty, där ju Jim Carreys rollfigur blev just allsmäktig.

Hur som helst tyckte jag det var roligt att de plockade upp en karaktär från den filmen, nämligen Steve Carell?s Evan Baxter (som blev så härligt förödmjukad i sagda film).

Evan är ett neat-freak med ruggigt höga ambitioner, man får också en känsla av att han för länge sen och under en längre period varit en sån som andra har kört lite med. Han verkar nämligen foga sig lite för lätt i vad andra vill att han ska göra. Detta är alltså ingen kritik, det är bara Evan?s karaktärsdrag.

Steve Carell är härlig att se, för även om han många gånger spela ungefär samma figur på ungefär samma sätt i olika filmer så gör han det väldigt bra. Han är en mästare på den komiska pausen ? något som kan ge många halvdana skämt ett extra ”oomf!”. Sättet han, emotionellt, hanterar de olika sakerna som Gud sätter framför honom är också väldigt väl genomförda.

Jag har egentligen inget att anmärka på den här filmen, mer än att det är ett parti mitt i ? när arken börjar byggas ? som blir lite väl mycket slapstick, men det kanske också är hela poängen, att överdriva det hela väldigt mycket.

Filmen som sådan är precis en så lättsmält moralkaka som jag får för mig att amerikaner vill tugga i sig utan att få alltför ont i magen. Den duger för svenska magar också.

Hade det inte varit för Steve Carell så hade det bara blivit godkänt, en tvåa, men som det är nu blir det då??

Betyg 3 av 6

4 reaktion på “Recension: Evan Almighty

  1. Jag håller med om att det var en stinker. Däremot vet jag inte om det är årets sämsta. Har inte bestämt mig för om det är den, The Number 23, Transformers eller Knocked Up.

  2. Ja, den var fruktansvärt dålig. Jag kan inte förstå att Steve Carell som har bemästrat dialogtajming ger sig på en film som bygger på riktigt dålig slapstick. Jag skrattade inte en enda gång under filmen.

  3. Aj då och denna hade jag tänkt se. Kan dock varna er för en annan stinker som jag stötte på i helgen (vet inte om det är värt att knopa ihop en recension för sidan) den heter The Ex. Huvva vad dålig. Bara en massa pinsamheter som vilken normal människa aldrig hamnar i. *rysa*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>