Recension: Die Hard 4 (Live free or Die Hard)

Die Hard 4

Die Hard 4.0 är som en Capricciosa från ditt stamställe. En riktig pizza till film där man smetat på lite extra flottiga ingredienser och sen kört in den i en vedugn så att den blir sådär supersmaskig. Du äter den, gärna och fort, och blir dessutom knökmätt. ?ndå, av någon märklig anledning, är du hungrig igen efter någon timme eller två.

Sa jag Capricciosa? Jag menar förstås Quattro Stagioni. För här finns alla ingredienser i överflöd. Djävlar vad det skjuts, smockas, hoppas och sprängs och det görs snyggt dessutom. Man får ju exakt vad man förväntar sig av en film där Bruce Willis än en gång spelar John McClane. Det är intensivt, coolt, kul och??ja, du fattar.

Det känns också att Bruce Willis hade väldigt lätt att klä sig i sin rollfigur igen. Justin Long som hans coolnördige sidekick är superb. Sen kan jag tycka det är synd att man ska behöva blanda in ett kvinnfolk, i det här fallet McClane?s dotter, som den som måste räddas. Jag kan tycka det hade varit roligare, och mindre manschauvinistiskt, om det hade varit Justin Longs Matthew Farrell som ensam fått vara den som behövde räddning.

?ndå ? jag gillade den och tuggade i mig den girigt. Dock, av någon märklig anledning var jag hungrig igen efter någon timme eller två.

Betyg 3 av 6

12 reaktion på “Recension: Die Hard 4 (Live free or Die Hard)

  1. Henrik M: Då ska du se vad jag såg på affischerna i Wien – Stirb langsam 4.0.

    Nej, men skämt åsido, kanske skulle man ta och se den. Blev inte jätteimponerad av den första, men det kanske är en acquired taste.

  2. Daniel K: Jag kan tycka att just den här filmserien är något som ovanligt som en där filmerna blir nästan bättre och bättre. Om du inte sett tvåan och trean så gör det. Om inte så för kemin mellan Bruce och Sam Jackson i trean.

  3. Det var en Die Hard, dvs man fick vad man förväntade sig (bortsett svordommar, något jag dock inte tänkte på när jag såg den) och man fick det bra. Kul med Kevin Smiths närvaro plus att jag alltid är svag för Timothy Olyphant

  4. Nej. Jag tänker bara på Garbage 2.0 och andra töntiga oj-internet-har-kommit-vi-måste-slänga-in-versions-nummer-i-allt-som-görs. Die Hard 4 är en bättre titel. 4.0 känns bara löjligt. För att inte tala om Stirb Langsam 4.0. Ha ha.

  5. Pingback: De 30 bästa filmerna 2007, del 1 av 3 - Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>