Bröder i konflikt

Jake & Tobey

Hollywood med skandinavisk koppling, det kanske kan vara intressant? Variety berättar om en kommande engelskspråkig version av Susanne Biers Bröder. Det är alltså en dansk förlaga, förtydligar jag för er som brukar rikta intressepilarna åt helt andra delar av den cineastiska världen.

Historien behandlar en man som skickas till Afghanistan medan hans bror stannar kvar och tar hand om mannens familj. Tobey Maguire gör soldaten och Jake Gyllenhaal hans bror, som är familjens svarta får, och därmed bör det vara ordentligt upplagt för intensivt drama.

Jag har inte sett Biers film, tyvärr, så mitt intresse är helt oberoende av den och har mer att göra med en story som för mina tankar åt ungefär samma håll som Indian Runner och Deer Hunter (som för övrigt är favoritfilm). En snäppet starkare orsak, faktiskt, är att få se Maguire och Gyllenhaal tillsammans. Jag gillar båda, fast det är framför allt den senare som får det att rycka i kroppen – Jake Gyllenhaal är en av de bättre unga skådespelarna, nej förresten, han är en av de bättre skådespelarna (punkt slut) verksamma i Hollywood just nu.

Att filmen dessutom är skriven av David Benioff, som har fantastiska 25th Hour på sitt samvete (jag väljer glömma och ignorera Troy) och regisserad av Jim Sheridan hjälper till. Han har i sin tur gjort en handfull lovordade filmer och av dom har jag bara sett I faderns namn, men om den är något att gå efter, tänker jag fortsätta känna mig rejält intresserad.

Bröder fick ju gott betyg av kritikerna och det känns som Brothers har alla möjligheter att följa form. I november beräknas inspelningarna vara igång.

Om någon undrar över inläggets titel, har jag faktiskt ingen aning om det någonsin blir en konflikt mellan de båda, men jag var tvungen att tillvara på tillfället att smyga den där direktöversättningen på en av Voxtrots bästa låtar.

12 reaktion på “Bröder i konflikt

 1. Gyllenhaal reser alltid en flagga av intresse hos mig. För min del var första bekantskapen med Gyllenhaal October Sky (Chris Cooper är ju såklart också bra i den). Flaggan är fortfarande i topp i mitt tycke om Gyllenhaal, speciellt efter Zodiac.

 2. Förövrigt så tackar jag dig Fredrik för ditt tidigare tips om Voxtrot. Har nu lyssnat upp mig på dem och nu kanske fler upptäcker dem tack vare din sista paragraf.

 3. Layra Dern också! Jag är ganska säker på att jag undvek October Sky medvetet när den kom och nu undrar jag var-i-bövelen-då-för. Det blir omläxa för Fredrik Adolvsson. Antar att jag upptäckte Jake som så många andra med Donnie Darko. Plus hans syster, förstås, men den stora sanna kärleken till henne kom nog först med Secretary.

  Voxtrot, ja. Varsågod. Nöjet är helt på min sida. Och jag hoppas du har rätt. I do feel quite sneaky today.

 4. Ojojoj, originalet är svinbra! 2005 års bästa film enligt Conan. Se!

  ?r Bier med bakom spakarna kan det bli, om inte lika bra (INGEN kan överträffa Ulrich Thomsen och Nikolaj Lie Kaas, de är världsklass) så iaf nästan lika bra. Pigg casting.

 5. Off Topic: Hmmm, fet reklambanner det första man ser, och recensioner på filmer som gick upp för flera veckor sen… vad har hänt? Var är nyhetsbevakningen?

 6. Conan: Jag kan bara be om ursäkt. Mycket på jobbet vilket tagit all energi till att fixa nyheter till dagen efter. De har strukit på foten till förmån för min hälsa. :-)

  Reklam har vi haft tidigare. Så det bör inte vara något konstigt med det. Intäkterna kommer att betala en varsin läskeblask redaktionen vid nästa träff.

 7. Conan: Fast Bier är inte inblandad i remaken, mer än att hon gjorde förlagan. Om jag inte har missat nåt. Kan jag ha missat nåt? Ja, det kan jag visserligen…

  … och vad gäller nyheterna är det ju där vi nya kommer in också, och för egen del kan jag bara säga att vardagsjobbet tagit för mycket tid dom senaste två veckorna, men när det nu börjat lugna ner sig lär du få se en del nya inlägg från mig. Misstänker jag.

 8. Fredrik: äh, jag läste nog slarvigt. Vi får hoppas det blir bra ändå.

  Daniel: men bannern är ny va? (Nu ska jag sluta gnälla. ?ngrar mitt gnäll från igår, nu är ni ju på banan igen.)

  Det är för jävligt att dagjobbet ska ta så mkt tid. Vore grymt att vara tex /film-snubben och bara mata på hela dagarna.

 9. Conan: Uppenbarligen hade ju ditt gnäll effekt i alla fall :) Spark i rumpan är bra, åtminstone så länge dom inte lämnar blåmärken. Unless, you know, you happen to be into that kind of thing. Nudge nudge, wink wink.

  Den hör bloggen är en av två anledningar till varför plötslig arbetslöshet nästan låter tilltalande. Den andra anledningen är att jag avskyr min arbetsplats.

  Jaja, det blir nog bra vad det lider.

 10. Conan: Ja alltså. Bannern är ny sedan i måndags, det är den. Så där har du rätt. Men vi har haft saker där tidigare.

  Skulle Bloggywood vara en heltidstjänst så skulle det bli en stadig ström av nyheter, podcasts och egenproducerad WebbTV. Det är vad mina visioner innehåller (bland annat).

  Nu får vi nöja oss åt en läskablasksbetalande banner och en ?rets Nättidsskriftsnominering (Wohooo!).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>