På äventyr i äventyrsland

Just Another Adventureland

Jag, som alla andra, har mina förtjusningar. Saker som nästan instinktivt kan få dig intresserad av en film. Jag har många sådana och Greg Mottolas nya komedi Adventureland ser ut att fylla en handfull.

För det första regisserade Mottola Superbad, som jag inte sett med tror på tack vare att Seth Rogen (Knocked Up) är medförfattare och Michael Cera (Arrested Development) har en av huvudrollerna. Nyfikenhet by association, skulle man kunna säga.

För det andra Ryan Reynolds, som jag upptäckte via (sjukt underskattade) Two Guys, a Girl and a Pizza Place. Han hade redan då en fantastisk komisk tajming och verkar nu skapa sig en intressant karriär på film. Och ja, ni med stora tvivel, han kan verkligen agera.

För det tredje tilltalar mig filmens teman på en väldigt grundläggande nivå. Den handlar om en nyutexaminerad collegestudent som inte ha råd att åka iväg till europa som han tänkt sig, och tvingas ta ett dåligt jobb med minimilön på en nöjespark. På plats hittar han sedan kärlek, vänner och mognad (inte nödvändigtvis i den ordningen). Att växa upp och att jaga sina drömmar är vad som lockar mig här, och det var en stor orsak till varför t ex Almost Famous satte sig stenhårt i mitt hjärta.

Dessutom utspelas Adventureland 1987 och som barn av 80-talet med starka nostalgiska drag passar det in under listans fjärde punkt.

Projektet är bara i sin linda än, inspelningarna börjar nästa månad. Jag kommer hålla alla gluggar öppna för den här.

Via The Hollywood Reporter.

Obs! Nöjesparken på bilden har inte varit med och skrivit inlägget.

En reaktion på “På äventyr i äventyrsland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>