Fyra av Ingmar Bergmans filmer på bio för 20 kr styck

I samarbete med Svenska Filminstitutet kommer SF Bio att visa fyra av de mest kända Bergmanfilmerna i 17 städer under helgen 13 ? 14 oktober.

De filmer som skall visas är ”Det sjunde inseglet”, ”Jungfrukällan”, ”Smultronstället” och ”Sommaren med Monika”. Biljettpriset är 20 kronor och pengarna går oavkortat till Bergmansstiftelsen där de används för att bevara det mäktiga kulturarvet efter Ingmar Bergman.

- Vi vill ge Bergmans filmer en chans att än en gång visas på den vita duken ? det format som filmerna är gjorda för, säger Helena Eklund, marknadschef på SF Bio. ?ven om de har visats flitigt på TV tror vi att många människor också vill se dem på ??riktigt??. Kan vi dessutom medverka till att Bergmanstiftelsen får ett ekonomiskt tillskott, är det ju en extra bonus.

Filmerna kommer att visas på dagtid lördag och söndag och tiderna kommer att variera lite beroende på det övriga programmet i respektive stad. Information om alla föreställningstider kommer att annonseras i dagspressen och naturligtvis på SF Bios hemsida där man också fr.o.m. onsdag kan reservera biljetter. Här finns också mer information om filmerna.

Bergmanfilmerna visas på SF Bio i följande städer: Stockholm (Saga samt Filmstäderna Camera, Råsunda, Kista, Heron City, Vällingby, Söder och Sickla.), Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Växjö, Jönköping, Linköping, Norrköping, ?rebro, Karlstad, Västerås, Uppsala, Gävle, Sundsvall, Umeå och Luleå.

2 reaktion på “Fyra av Ingmar Bergmans filmer på bio för 20 kr styck

  1. Har sett ”Det sjunde inseglet”, men jag förståd inte vad dem sa, trots att jag är en svensk själv.

    Ja just det, jag ser att ni har gjort om lite här på Bloggywood. It´s good to be back:)

  2. Först tänkte jag ”hurra, Växjö är med på listan”, sedan tänkte jag ”skit också, dom väljer en helg jag inte är hemma”. Jaja, Sommaren med Monika är den enda jag inte sett och är inte svår att få tag på ändå, synd i vilket fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>