Filmfestival för filmer gjorda helt i Lego

Triumph of the Empire
Bilden ovan är från Triumph of the Empire som är en av 25+ filmer som visas på Brickfilmsfestivalen.

Den 13:e oktober får Brickfilmsfestivalen av stapeln i ?rnsköldsvik. Det blir en hel dag fylld med filmer gjorda helt i Lego. Jag minns själv hur jag gjorde stop motion-filmer av Lego, GI Joes och Micro Machines för länge länge sedan. Good times!

För er som inte riktigt har koll på det där med stop motion så är det en teknik där man tar ett foto, flyttar objektet en liten bit, tar ett till foto osv. Sedan lägger man ihop dessa bilder i följd och du har en filmsnutt. Ju fler bilder och mindre du flyttar objektet, desto mindre hackigt blir resultatet.

Internet är det mediet där brickfilm oftast visas, du kan nog se majoriteten av filmer på Brickfilmsfestivalen på brickfilms.com. Men, med Brickfilmsfestivalen kommer du att ha möjligheten att se dessa mästerverk i en riktigt biograf. Så passa på!

?ldersgräns på 13 år för att komma in och inträdet är futtiga 40 kronor. Festivalen kommer att vara belägen på folkan och här hittar du en karta om du är osäker på vart.

Befinner du dig i ?rnsköldsvik, är sugen på att gå dit och skulle vilja agera gästreporter åt Bloggywood så kontakta daniel [ at ] bloggywood.se.

Besök Brickfilmsfestivalen.se för att se en trailer till festivalen.

4 reaktion på “Filmfestival för filmer gjorda helt i Lego

  1. Ska va där på lördag, och jag bor i ?rnsköldsvik!

    Om nån i Bloggywood-panelen nån gång besöker ?-vik (”Dö-vik”) hör av er så bjuder jag på saft o bullar (eller nåt).

    Nu tänker ni ”jaha”. Det är inte ofta att ?-vik nämns i nåt sammanhang.Ville bara va trevlig:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>