Anton Corbijn till Stockholms filmfestival

Sam Riley som Ian Curtis i Control
Sam Riley som Ian Curtis i Control.

Fotografen, konstnären och regissören Anton Corbijn kommer att besöka Stockholms filmfestival och visa sin långfilmsdebut Control, som handlar om Joy Division-sångaren Ian Curtis. Control tävlar om en Bronshäst i festivalens internationella tävlingssektion.

Holländaren Anton Corbijn började sin karriär som fotograf i London i slutet av 70-talet, där han bland annat fotograferade band som Joy Division. Han har fotograferat artister som U2, Metallica, Rolling Stones och R.E.M, men är förmodligen mest känd för sitt långa samarbete med Depeche Mode. Corbijn, som även har regisserat en rad musikvideos, kortfilmsdebuterade 1993 med Captain Beefhart-filmen Some YoYo Stuff (Länk till YouTube).

Control är baserad på Ian Curtis fru Deborahs biografi Touching from a Distance, och behandlar Curtis liv som frontfigur i postpunk-bandet Joy Division. Curtis, som led av svår epilepsi och depression, tog sitt liv endast 23 år gammal, strax innan Joy Division skulle påbörja sin första USA-turné. I huvudrollerna ser vi Sam Riley (24 Hour Party People) och Samantha Morton (Morvern Callar, Minority Report).

Anton Corbijn kommer att besöka Stockholms filmfestival 22-25 november.

En reaktion på “Anton Corbijn till Stockholms filmfestival

  1. Pingback: SFF: regissörsbesök, asiatisk film, skräck och klassiker! - Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>