Har JJ Abrams hittat sin Kirk?

Spock och Kirk

Det har inte blivit så mycket skrivet om Star Trek här på sistonde. Nu börjar det dock röra lite på sig och vi har lite kött på benen som vi kan dela med oss av. Nummer ett så är det klart att Eric Bana spelar skurken Nero.

Nu säger även rykten att JJ Abrams har funnit sin Captain Kirk. Chris Pine från Lindsay Lohan-romcomen Just My Luck och här senast från Smokin’ Aces är mannan som det talas om. Kurxet där är att Chris redan fått ett erbjudande från regissören Joe Carnahan (Smokin’ Aces, Narc) om att medverka i hans kommande White Jazz. White Jazz är en filmatisering av James Ellroys bok med samma namn.

Så Star Trek eller White Jazz? Hade jag varit i hans skor hade jag inte tvekat och hoppas på Star Trek-tåget. Visst, Ellroy är en av mina favoritförfattare men jag tvekar på Joe Carnahan som regissör för den filmen. Att välja mellan två jobb på detta sätt är nog ett ganska angenämt problem.

Så hur ser då kaptensbryggan ut på JJ Abrams bygge? FirstShowing har satt ihop nedan bild, om nu Chris Pine väljer Star Trek över White Jazz vill säga. De verkar dock ha glömt Zoe Saldana som Uhuru.

Chris Pine som Kirk, Zachary Quinto som Spock och Anton Yelchin som Chekov - FirstShowing.net
Chris Pine som Kirk, Zachary Quinto som Spock och Anton Yelchin som Chekov.

De som saknas från bryggan är Bones, Scotty (okej, han var mest i maskinrummet) och Sulu. Hur som så börjar detta projekt att få en ganska schysst form och jag har nog faktiskt inte varit mer peppad inför en Star Trek-film.

4 reaktion på “Har JJ Abrams hittat sin Kirk?

  1. ?r inte Yelchin lite väl ung för Chekov? Jag menar killen är ju inte ens 20 fyllda och ser ut som en finnig (ok kanske inte jättefinnig, men ni hajar) tonåring jämfört med resten.

    Nåväl, Quinto har i alla fall en bra Spocklook och kan nog klara rollen helt ok, av att döma av vad man sett honom i heroes

  2. Totte: Chekov var, vad jag förstått, yngre än dom andra och jag tror Yelchins ålder kan passa bra då. Då är det nog ett större krux att Chekov inte ens var med i gänget när filmen är tänkt att utspelas. Fast det kanske är löst på nåt bra sätt, jag har trots allt ingen superkoll på gamla Trek.

    Därmed är jag ett gammalt Star Trek-fan, främst från filmerna och The Next Generation, och är inte överdrivet pepp på den här filmen av två orsaker; för det första föredrar jag när mitt Trek blickar framåt och inte bakåt. Jag hade föredragit en film som utspelar sig i universumets ”nutid”, det vill säga samtida med TNG och så vidare, eller ännu längre in i framtiden. Det hade varit fascinerande.

    För det andra gillar jag inte JJ Abrams. Jag kan inte med JJ Abrams. Usch-usch.

    White Jazz ser jag däremot ruggigt mycket fram emot. Gillar Carnahan, är rikligt förtjust i både Narc och Smolin’ Aces. Sämre än The Black Dahlia lär WJ ju i alla fall få svårt att bli…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>