Diskussionerna kring Steven Spielberg och HD DVD

Montage Spielberg HD-DVD
”The´re here..” Eller kanske inte..

De flesta av er har säkert märkt att det pågår ett krig kring vilket HD-format som ska vara standard i framtiden. I Amerika påstås BluRay leda och här i Europa är det tydligen HD DVD den större. Det som är lite speciellt i denna diskussionen är att Paramount och Dreamworks gick för några månader sedan ut med att de skulle bli HD DVD exlusiva. Ungefär i samma veva berättade Spielberg att han var för BluRay-formatet även om det inte betyder att hans filmer exklusivt kommer på det formatet. Bloggywood har rapporterat om detta.

Det har i de senaste veckorna diskuterats fram och tillbaka kring om Spielbergs filmer kommer att släppas på HD-DVD eller inte.

Det har tidigare rapporterat att ”HD DVD Promotions Group” (Universal är en del av denna grupp) bett om ursäkt att de listat flera Spielbergs filmer under rubriken ”kommande titlar” då det tydligen aldrig blivit tillåtet av regissören att dess titlar ska släppas på HD DVD-formatet.

Spielberg på HDDVDNu har det skett igen. Universal i Japan visade en bild innehållande flera utav Spielbergs filmer. På bilden som visades under CEATAC fanns filmerna Jaws, E.T. and Jurassic Park bland många andra titlar som snart släpps på HD DVD.

?ven om denna bild satte igång energiska diskussioner bland fans och fanboys i olika forum runt nätet så har nu Spielbergs talesman Marvin Levy berättat för Blu-ray.com att bilden är felaktig.

”There are no plans to release these titles on HD DVD,” said Levy. ”It was a mistake and someone inadvertently put those titles into a presentation.”

Levy berättar även att Universal mycket troligt kommer ut med egen information om att bilden är felaktig.

Personligen vet jag inte vilket läger som jag tillhör. Jag äger en HD DVD spelare då den var så billig. Troligtvis kommer formaten att leva brevid varandra som DVD+R/W och DVD-R/W och användandet av respektive format kommer att vara transparent för användaren. Eller vad tror ni?

Via High-Def Digest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>