Scorsese och DiCaprio gör film av Dennis Lehanes Patient 67

Scorsese och DiCaprio

Mina damer och herrar, det är dags att dra igång peppmaskinen, tanka den full och låt den puttra på! Variety skriver om hur Scorsese och DiCaprio blev intresserade av manuset till filmatiseringen av Patient 67 (eng. titel: Shutter Island), skrivet av Laeta Kalogridis, och kommer att dela på produktionen via sina egna produktionsbolag.

Leonardo DiCaprio funderar även på att spela huvudrollen som US Marshall-agenten Teddy Daniels.

Så här beskrivs boken (Jag har läst den men orkar inte skriva handlingen själv):

Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande?

Räkna med att filmen kommer att komma ut under 2009/2010. Du kan även räkna med att denna film är högst upp på min pepplista. Lehanes bok Patient 67 är, som många av hans böcker, helt briljant och fick mig att gapa i slutet.

5 reaktion på “Scorsese och DiCaprio gör film av Dennis Lehanes Patient 67

  1. Det är en bra bok med en spännande twist och jag har bara väntat på nyheten om en filmatisering. Synd att de ska sätta Di Caprio i huvudrollen bara… Jag vet inte, men jag har problem med honom.

  2. Detta var en av de häftigaste filmnyheterna jag har hört på bra många år. Patient 67 är min absoluta favoritbok av min absoluta favoritförfattare. HAr ni redan läst boken rekommenderar jag ljudboksversionen med Peter Andersson som uppläsare, sjukt bra.

    Hur de skall förvandla Teddy Daniels inre dialog till film blir spännande att följa

  3. Tack för tipset Niklas! Har funderat på att läsa om boken, men man kanske ska satsa på ljudboken istället. Suverän sida du har förresten!

    Precis som du är jag spänd på hur de ska föra över från bok till film. Känns tryggt på något sätt att det är Scorsese som gör det.

  4. Ser verkligen framåt denna! Boken var grymt bra. Kan hoppas på att hans dra boken… vad fan heter den? den där med bubba. vill i alla fall att den blir film också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>