Recension 2: The Bourne Ultimatum

The Bourne Ultimatum är tidigare recenserad på Bloggywood av Helena. Ta en titt här för att se vad hon tyckte.

Hej vad det går!

Det är fullt ös från början! Pang! Biff! Tjong! Och så springa lite! Och sen tjoff! Bom! Poff! Och sen lite skakig handkamera! Och sen smock! Smack! Dunk! Och sen hoppa från ett högt ställe! Och så bank! Oof! Kronk! Och sen lite frenetisk biljakt och sen det! Och sen det! Och sen??somnade jag.

Jo, det är sant. Jag somnade faktiskt. Jag somnar ALDRIG under filmer, men här gjorde jag det. Jag sov kanske en kvart/tjugo minuter och när jag vaknade hamnade jag mitt i en svinsnyggt koreograferad slagsmålsscen. Förlåt, en till svinsnyggt koreograferad slagsmålsscen. Jag frågade min fru om det hade hänt något. Njä, svarade hon, inte särskilt.

Jag höll mig vaken resten av filmen och kunde konstatera att det fortsatte i samma höga tempo, med samma grymma bildspråk och fiffiga twists. Tills man kommer fram till ett slut som inte riktigt är ett slut utan kanske en ny början.

Men! Om nu denna anrättning mest är tomma kalorier så är förpackningen förbannat snygg. Matt Damon är dessutom stentuff. Och på något sätt får man väl ändå några av dom svar man väntat på.

Betygsättningen blir svår, men jag ser det såhär. De där 15-20 minuterna jag sov kan vi lika gärna säga var för att filmen var 15-20 minuter för lång. En kortare, ännu lite tajtare film hade gett ett högre betyg.

Betyg 3 av 6

En reaktion på “Recension 2: The Bourne Ultimatum

  1. Pingback: Recension: Shoot ‘em up - Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>