Recension/TV-tips: Levande föda

Ja, det är en TV-serie. Ja, jag kanske är sent ute och ja, jag kanske är partisk.
So sue me. Den här serien är nämligen värd uppmärksamheten.

Levande föda (tre delar, tre kvällar i rad i SVT1 – fredag 2/11 22.50, lördag 3/11 22.40, söndag 4/11 23.20) är något så ovanligt som en svensk rysarserie. Förlåt, något så ovanligt som en BRA svensk rysarserie.

Första delen är något långsam, men använder det för att bygga upp karaktärerna och skapa en krypande känsla av obehag. En känsla som bara växer sig starkare över följande två avsnitt och som slutar i ett blodigt crescendo.

Det är väldigt kul att skådisarna i serien för mig var helt okända, även om manusförfattaren Lars ”Vasa” Johansson är ett namn som inger hopp i såna här sammanhang. Extra bra var att skådisarna gör sina roller så väldigt bra, bitvis riktigt otäckt djävla övertygande. Det är också bra att man länge funderar på vad det egentligen är som händer och att man, när man till slut får veta, utsätts för något man aldrig sett förut.

Visst, det är lite lågbudget här och där och visst, jag kunde se igenom vad som skulle hända och visst, slutet kanske känns lite…tvetydigt. Men jag säger det igen, den här serien är värd uppmärksamhet och tittning. Om du missar den i rutan, se den i SVT Play.

Betyg 4 av 6

3 reaktion på “Recension/TV-tips: Levande föda

  1. Såg precis del 2. Missade början men hade inga problem att fastna. Den är riktigt bra! Trevligt med skådespelare man ej sett tidigare. Rekomenderas verkligen :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>