SFF: Live!


”There’s only the possibility of killing yourself”…

Eva Mendes spelar ambitiösa (och konstant fruktätande) men idétrötta tv-producenten Katy som är beredd att göra allt – och då menar jag ALLT för att bli ihågkommen som den revolutionär som förändrade mediumet. När hon tillsammans med en ännu tröttare projektgrupp snöar idéer kommer visionen till henne som en blixt från klar himmel: ta fem personer och låt dem spela rysk roulette för pengar. Voilá! Vi har en dokussåpa och gameshow i ett (och det kommer garanterat få höga tittarsiffror). Naturligtvis är omgivningen inte så fascinerad av hennes omoraliska programformat och självklart kan detta inte sändas. Katy är dock ganska oförstående till motståndet och ger svar på tal genom bra liknelser från redan gjorda program.

Första halvan av denna mockumentär kan jag inte riktigt slappna av, ska man följa med i galenskapen eller stämpla det som osannolikt? Till slut rycks jag med i händelseförloppet och regissören Bill Guttentags små detaljer och kommentarer om det som redan har, eller är på väg att bli riktigt galet i dagens medielandskap (och i samhället). Jag kan inte hjälpa att tänka på den tid då offentliga avrättningar var vår tids ishockey (läs: publikmagnet). Tänk om folk hade haft plasma och varma kuddar att kura ihop framför innan varje dödsdom. Det är enligt mockumentären inte långt borta i samhället där vad som helst går an i utbyte mot bekräftelse eller pengar.

Live! är inte helt klockren men intressant nog och i filmens slutskede sitter jag och alla andra med hjärtat i halsgropen medan vi betraktar slutprodukten nyfikna och skräckslagna.

Betyg 4 av 6

Visas även 23/11, 24/11 & 25/11!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>