Riddicks vidare krönikor

Riddicks krönikor

När Chronicles of Riddick släpptes omnämndes den som första delen i en tänkt trilogi, och Vin Diesel pratade om hur manusen till del två och tre var färdigskrivna, och sedan pratades det inte mycket mer. Nu säger David Twohy, regissören, att det är mycket möjligt att vi får se trilogin fullföljas.

Vilket är en rätt nyhetsfattig nyhet, det ska erkännas, men det är kul att hoppet inte är helt ute. Jag gillade verkligen Chronicles of Riddick, en typ av fantasy som jag helt kan ställa mig bakom (onödigt långa filmer om män som går och går och gnäller om ett litet smycke lämnar jag till andra) och den visar en värld jag gärna ser mer av.

Enligt Twohy har DVD-försäljningen varit tillräckligt bra för att locka finansiärer, även om det är osannolikt att uppföljarna kommer göras under samma storbolag som tidigare. Snarare blir det ett indie-projekt, med låg budget och en återgång till rötternas Pitch Black (där vi första gången såg Richard B. Riddick). Personligen tycker jag det låter som en god idé och om jag får hacka på ännu en trilogi här, är The Matrix Reloaded och Revolutions utmärkta exempel på när för hög budget får förstöra vad som började så bra.

12 reaktion på “Riddicks vidare krönikor

  1. Ohhh, skoj, skoj. Gillade Pitch Black skarpt, men tyckte inte Chronicles riktigt levde upp till mina förväntningar. Men jag ser gärna några till filmer i samma nivå som Chronicles eller tom bättre :)

  2. Jag håller med dig där. Jag ser fram emot trean nu. Och att det kommer vara indie är ju hur perfekt som helst. Riddick ska in inte ledda någon gothinspirerad rymdflotta, det både såg fånigt ut och kändes fel. Han ska vara nere i fängelsehålor, i utkanten av universum och vara cool för sig själv med alla emot sig:P

  3. Jag har faktiskt inte sett Pitch Black men såg Chronicles of Riddick. Jag var någorlunda engagerad och tyckte om Riddick. ?r peppad och kommer säkerligen se en ny film om den kommer.

  4. Allt detta hack på matrix uppföljarna… För mig känns de mer filosofiskt komplicerade än de andra två, och jag borde veta, har skrivit 40 sidig uppsats om filmerna :)…

  5. Svårt att säga vilken av PB och CoR jag tycker bäst om, dom skiljer sig för mycket åt. Vilket är en anledning till att jag gillar dom, för CoR är, trots att den fortsätter vad PB påbörjade, inte en uppföljare så mycket som det är början på någonting nytt.

    Joakim: Jag älskade Matrix 1 och besvikelsen på 2 & 3 blev därefter. Nekar inte till att där fanns bra och intressanta bitar, men dom försvann under lager och lager av mer eller mindre lyckat digitaliserad yta.

  6. Pitch Black var ju sevärd faktiskt, men TCoR var ju patetiskt dålig. Första tio minuterna gick an, det där coola introt, men sen blev det ju bara en patetiskt travesti av klyschor och mot slutet orkade inte ens en femåring engagera sig.

    Tror inte jag kommer att betala för att se de eventuella nya filmerna utan pirata hem dem istället när jag blir riktigt uttråkad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>