SFF: Spielberg on Spielberg


Bilden ovan är inte från filmen ;)..

Antalet individer från västvärlden som missat vem Steven Spielberg är eller som missat någon av hans filmer kan inte vara särskilt många: I det här familjära tv-porträttet får vi höra Spielberg själv berätta om sin väg från kortfilmer, via tv-serier till att bli den filmskapare han är idag, och det bjuds på klipp från hela hans repertoar: Hajen, Närkontakt av tredje graden, E.T, Indiana Jones-filmerna och till nyare verk som Schindler’s list, A.I, Minority report mfl.

Om inte mannen hade varit så underhållande i sig själv med sin blandning av humor och vishet hade det här blivit ganska tråkigt. Och då kan jag sitta i timmar och se program om filmfolk. Den här filmen rekommenderas således inte om man inte är filmälskare, etnograf eller dylikt ;).

Betyg 3 av 6

Visas även i morgon kl. 15.00!

En liten tagg till SFF för hanteringen av visningen! 15 minuter försent startar äntligen filmen – med superkasst ljud. Precis när jag och förmodligen de resterande tio i salongen är på väg att vidta åtgärder reser sig Ulf Malmros, upp och deklarerar för oss i församlingen att nu går han ut och säger till, varpå han slänger upp dörren till foajén och högt och tydligt framför sin åsikt till de helt förvirrade volontärerna. Två minuter senare tillkännager en av tjejerna att det inte går att göra något åt ljudet då projektorn strular. Hm…Kunde inte visningen inletts med att förklara detta? Kunde inte ljudet höjts liiite i allafall? I mitt tajta schema hade jag inte tid att yrka på ersättning eller ursäkt, men jag hoppas någon gjorde det. Någon som såg den senare under festivalen?

En reaktion på “SFF: Spielberg on Spielberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>