De 30 bästa filmerna 2007, del 2 av 3

De 30 bästa filmerna 2007

Listan på årets bästa filmer fortsätter med plats 20 till 11. Vilka filmer som hamnar på topp tio kommer du att kunna läsa om imorgon. Har du missat det så läs ta en titt på vilka som hamnade på plats 30 till 21.

Du har väl inte missat:

20. Råttatouille

Remy i Ratatouille

Precis som i de tidigare Pixar-filmerna är det oerhört välgjord animering, snyggt foto, ljussättning och bra tempo. Ratatouille är trevlig, rolig och söt att du har svårt att sluta fånle hela tiden. Varenda röstskådespelare är som gjuten i sina roller. (Daniels recension av filmen)

19. American Gangster

Russell Crowe i American Gangster

En film som delar många i olika läger. Vissa tycker den är fantastisk, andra förväntar sig mer av regissören Ridley Scott. Russell Crowe har hur som helst fräcka skjortor. (Nenas recension av filmen)

18. Last King Of Scotland

Forest Whitaker i Last King of Scotland

Frågan är vilket som var bäst med denna film. Att Forest Whitaker gjorde en briljant rolltolkning som Idi Amin eller att Gillian ”Scully” Anderson dyker upp som en överraskning. Last King of Scotland är en film som kanske känns ”gammal” för en sådan här lista. Svensk biopremiär för den stora massan var i februari i år men kunde ses redan i november 2006 på Stockholms Filmfestival. En given placering har den dock som en av årets bästa filmer. (Daniels recension av filmen)

17. 300

300

Visuellt är denna film helt i en klass för sig och regissören Zack Snyder visar att green screen kan se helt fantastiskt ut och att det är möjligt att skapa en film enbart framför en grön skärm. Zack lägger ribban högt, klarar hoppet med råge och det är inte sista gången vi får se en film skapad på detta sätt.

16. Blood Diamond

Leonardo DiCaprio och Djimon Hounsou i Blood Diamond

Denna grafiska skildring av diamanters väg till västvärlden innehåller det mesta. Det är pang-pang från början till slut men regissören Edward Zwick bakar också in aspekterna runt omkring. Historiken, varför och hur, och inte minst vilket pris de afrikanska medborgarna får betala. (Helenas recension av filmen)

15. La Vie en Rose

Marion Cotilliard som Edith Piaf i La Vie En Rose

Den franske skådespelaren Marion Cotillard ?R Edith Piaf. En film fylld med bra musik och bra skådespel om Frankrikes mest älskade sångerska.

14. Hot Fuzz

Hot Fuzz

Förväntningarna var skyhöga på Edgar Wright och Simon Pegg som för ett antal år sedan gav oss den fantastiska zombiekomedin Shaun of the Dead. Lyckades de? Ribban låg på Shaun-höjd och de rev med vaden efter lite darr. Hot Fuzz kanske inte riktigt når fram till Shaun-klass men tar ändå en 14:e plats bland årets bästa filmer, och det är jäkligt bra. (Helenas recension av filmen)

13. Vänner för livet

Adam Sandler i Reign Over Me

En historia om att komma tillbaka till livet efter att ha förlorat hela sin familj. Adam Sandler och Don Cheadles tolkningar är skäl nog att se den, bonusen kommer i eftertexterna när Pearl Jam gör en cover på The Whos Reign over me. Fantastiskt.

12. Darjeeling Limited

Darjeeling Limited

Ni som är trogna te-drickare känner igen namnet Darjeeling som är en Indisk region där man tillverkar just bladdryck: Tre bröder som efter pappans död glidit allt längre isär från varandra träffas efter ett år av tystnad för att resa genom detta område och hitta tillbaka till broderskapet och vänskapen. (Helenas recension av filmen)

11. Stardust

Charlie Cox och Claire Danes i Stardust

Baserad på en förlaga av Fantasy-mästaren Neil Gaiman och regisserad av Layer Cake-Matthew Vaughn. Förrutom att vara rolig, romantisk och spännande ger Stardust dig mersmak på att få se mer från både Neil och Matthew.

Det var plats 20 till 11. Håll koll på Bloggywood för att se vilka filmer som är de tio bästa 2007. Imorgon kommer topp-10-listan att publiceras.

3 reaktion på “De 30 bästa filmerna 2007, del 2 av 3

  1. ”Råttatouille” är en av de bästa animationerna från den här året, ”300” var en av de coolaste som jag har sett den här året och ”Hot Fuzz” var en av de roligaste filmerna som jag har sett den här året.

    ”Vänner för livet” tilltalade mig inte, men det gjorde Adam Sandler´s fantastiska rollpresentation. Jag hoppas att han blir oscarsnominerad för den rollen:)

  2. Pingback: De 30 bästa filmerna 2007, del 3 av 3 på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>