Alan Moore vill inte ha något med Watchmen att göra

Bild från filmatiseringen av Watchmen
Bild från filmatiseringen av Watchmen.

Who is watching the Watchmen? Ja, inte blir det Alan Moore i alla fall. Författaren till den grafiska romanen Watchmen som filmen med samma namn bygger på är inte särskilt nöjd med hur hans tidigare verk har filmatiserats.

Han har till och med skrivit under ett papper som säger att hans namn ska tas bort från filmen. Så här säger han mera exakt:

I spoke to Dave [Gibbons] (Gibbons och Moore skapade Watchmen tillsammans) the other day. I got a piece of paper?they must?ve learned something from the V for Vendetta debacle. I got a piece of paper a couple of months ago saying, ?I, the undersigned, hereby give you permission to take my name off of the film and to send my money to Dave Gibbons.?? So I sent that back to them all signed and sealed, which means that now I don?t have to rant and spew about the film. I?m just simply not interested in it.

Det som vi hittills har sett från Watchmen är helt fantastiskt troget den grafiska romanen och är väldigt stämningsfullt. Alan borde ta sig en titt på det om han ännu inte har sett det.

Regissören Zack Snyder sade under ComicCon 2007 att det han hoppades på var att Alan Moore någon gång kommer att kolla på DVD:n och säga ”You know, they didn?t fuck it up that bad”. Frågan är om Alan ens kommer ta sig tid att titta på DVD:n, han verkar ganska bitter:

Dave phoned me up, and it?s always nice to talk to Dave, but he understands that I?m not really interested in ?Watchmen.?? So when he phoned, he asked me if I was interested in being kept up to date on it, and I was saying, ?Well, it?s always nice to talk to you, but not really.?? I don?t really know much about it. I believe that it?s going ahead. I won?t be watching it, obviously. I can at least remain neutral to it as long as they?re taking my name off of it and not playing these silly, ultimately futile games like they were doing last time, which worked out so well for them. No, I?m keeping well away from all of that.

10 reaktion på “Alan Moore vill inte ha något med Watchmen att göra

 1. Har nyss läst att dem funderade redan på 90-talet att göra en version av den här serien med Robin Williams, Jamie Lee Curtis, Gary Busey och Richard Gere i rollerna.

  Och Terry Gilliam skulle regissera. Ungefär vid den här perioden så funderade man på att göra ”Spiderman”. James Cameron skulle regissera och både Michael Biehn och Charlie Sheen var påtänkta i rollen som Peter Parker.

  Sheen ville t.o.m. göra en kampanj för att få den rollen. Undrar hur det skulle ha sett ut utifall dem serietidingarna hade gjorts på 90-talet?

 2. Michael Moore är en riktigt sur gnällfarbror. V for Vendetta avvek inte mycket från serien, och jag tvivlar på att Watchmen även kommer att göra det.

 3. Jag klandrar honom inte. Se bara på röran som kallas för ”League of Extraordinary Gentlemen”. En mer respektlös adaption får man nog leta efter – den har ju nästan ingenting gemensamt med grundmaterialet förutom namnet och några av karaktärerna. Allt annat är helt fel. Inte ens karaktärernas platser i handlingen stämmer.

  Visst, V for Vendetta var hyfsat trogen, och som film betraktat var den rätt okej. Men icke desto mindre kan jag helt och hållet förstå mr Moores skepticism.

 4. Jag bara dummes. Skrev fel i första posten och försökte skämta bort det lite lätt i andra. Ursäkta mig så mycket.

 5. Pingback: Alan Moore har ännu inte bytt åsikt om den kommande Watchmen-filmatiseringen - Bloggywood - En blogg om film.

 6. Pingback: KA-BOOM! « Work is a Four Letter Word

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>