Bilder från Starship Troopers 3

Starship Troopers: Marauder

Det är nu över tio år sedan Paul Verhoeven gjorde Starship Troopers. Många skulle till och med säga att den filmen är smått fantastisk. Jag tillhör dem så har goda minnen av dem, men skulle behöva se om den (jag har den förövrigt på Köp-VHS, men äger ingen VHS-spelare längre).

Uppföljaren, som kom 2004, innehar 3,5 på IMDB. En jobbarkompis till mig, efter att han sett den, påstod att det var ”det största slöseriet med tid någonsin”. Ett uttalande som har fått mig att inte se filmen.

Nu läser jag om en tredje film i serien kallad Starship Troopers: Marauder, och ta mig fan, jag tror jag är peppad. Filmen har en budget på 20 miljoner dollar (Arn hade ungefär 30 miljoner dollar i budget) och Casper Van Dien gör sitt återtåg som Johnny Rico. Regi och manus står Verhoevens kompis Edward Neumeier för. Edward gör sin regidebut med denna film, men har bland annat erfarenhet som manusförfattare till Robocop.

Peppen finns där, men den tredje filmen kommer få det svårt att komma upp till den första filmens nivå. Bland annat så saknas ungefär 80 miljoner dollar för att ens hamna i samma budget-nivå. Vad som dock har ändrats på tio år är priset på specialeffekter, det har blivit billigare.

Du kan hitta mer om filmen på StarshipTroopers3.net.

Johnny Rico

18 reaktion på “Bilder från Starship Troopers 3

 1. Det som gjorde (gör) Starship Troopers så bra är väl i mångt och mycket Herr Verhoevens känsla för ironi och sammhällskritik. Men det kanske kan bli bra det här ändå..inte sett tvåan än har absolut inga planer på det.

 2. Håller med om att det är få som kan väva in samhällskritik som Verhoeven, samtidigt som han gör filmer som vid första anblick är korkade actionfilmer. En unik talang. ?r nog rädd för att tredje inkarnationen blir i klass med tvåan, som faktiskt hade ett par minnesvärda delar, framför allt anti-hjälten och slutet.

 3. Alltså, det sjukaste med ettan var ju att hela filmen till slut blev som en enda lång propagandafilm som fick, i alla fall mig, att koka över av längtan efter att knäppa lite bugs! Och den gör det så subtilt, så snyggt och så enkelt. Helt fantastisk.
  Tvåan däremot. Gadäm va’ usel.

 4. Gjordes det inte en datoranimerad långfilm tv/serie också? Rätt kass den med om jag inte minns fel. Starship Troopers har annars en riktigt härlig ironisk ton, reklam och propaganda budskapen är hysteriska om betänker USAs världspolis rykte.

  Däremot är jag allergisk mot Amerikanarnas förkärlek till slem i läskiga scener. Nej jag tycker inte slem är äckligt, bara skrattretande.

 5. Har många fina minnen av ”Starship Troopers”. Undrar om det är godkänt att hoppa över en film i en serie? Har bara gjort det (medvetet) för Cube då jag skippade Cube 2.

 6. Själv tillhör jag den skara människor som på en och samma gång hatar och älskar Starship Troopers. Jag läste boken som tonåring och den har en subtil ton som är mycket intressant. Tyvärr har filmen väldigt lite gemensamt med boken.

  Icke desto mindre gillar jag filmen.

  Precis som många pekat ut är Verhoevens stora talang inom ironi och samhällskritik. Starship Troopers är precis som Total Recall och även Robocop en väldigt intelligent kritik av ett galet samhälle förklätt till hjärndöd actionrulle.

  Vad gäller den s.k. tvåan har jag inga som helst planer på att se den någonsin. Trean däremot… den kittlar mitt intresse.

 7. Hade inte ens en aning om att det fanns en tvåa, men jag ser nu fram emot trean. Det blir kanske som med Hajen att trean blev bättre än tvåan fast tvåan var rätt bra ändå och i alla fall bättre än fyran, men även fyran var rätt bra när man tänker efter.

 8. Den dagen man överhuvudtaget bryr sig om betygen på IMDB så har man inte mycket att säga :)

  Tvåan är bra, den är betydligt mer lågbudget (givetvis), men är en smart och blodig liten historia. Klaustrofobisk och bygger på schyst paranoia.

  Klar värdig uppföljare som enbart har fått dåligt betyg av muppar som irriterar sig på att den är gjord DTV (första filmen floppade hårt på biograferna som alla vet) och dessutom vågar vara något så politiskt okorrekt och fult som en uppföljare (fina filmälskare gillar inte uppföljare och remakes) :)

  Trean kan nog bli riktigt skön. Jag ser mycket fram emot den och vet, trots mainstream-myset här på bloggen, att den kan bli bra även om den ”bara” har tjugo miljoner dollar i budget – för som alla vet, budget har inget med hur bra en film blir.

 9. Fred Anderson: Jag tycker att betygen på IMDB kan ge en liten indikation om filmens kvalité. Ett IMDB-betyg har aldrig stoppat mig från att se en film och det bör inte stoppa någon annan heller i mitt tycke.

  Jag ska ge tvåan en chans. Av vad jag har läst och hört om filmen så är det INGET som har fått mig intresserad hittills. Din andra paragraf i kommentaren gör dock att jag är smått intresserad. Problemet är att det finns så mycket annan film som jag vill se först…

  När det gäller uppföljare och remakes så har jag följande ståndpunkt: Uppföljare har jag absolut inget emot, Aliens tycker jag är bättre än Alien och Empire Strikes Back är min klara Star Wars-favorit, bara för att nämna två exempel. Remakes har jag heller inget emot, även om en remake skulle suga så skadar det inte orginalet. Orginalet finns alltid där för beskådning.

  Så tycker jag. Så jag är nog inte en ”fin filmälskare”, tack och lov.

  När det gäller budget kontra hur bra en film blir så håller jag verkligen med dig. Min favoritfilm från förra året, Little Children, hade en budget på 14 miljoner dollar.

  När det gäller Sci-Fi så innehåller de flesta filmer ganska mycket specialeffekter, och det är där man kan bränna en hel del man-timmar. Det är där mina farhågor ligger kring ST3 och dess budget.

  Jag kanske var otydlig i inlägget, men jag tror att ST3 har chans att bli lika bra som ettan, rent effektmässigt. Det är lite skillnad, ekonomiskt sett, att göra specialeffekter 1997 mot 2008.

 10. Pingback: Trailertips: Starship Troopers 3 - Bloggywood - En blogg om film.

 11. Starship troopers 3 är mest troligt den absolut sämsta film jag sett. 2an var dålig, mycket dålig.. trean… finner inga ord…. jag vill döda filmen. Jag vill att alla som var med o gjorde den ska försvinna och alldrig mer hittas, så dålig tycker jag den var. Ser hellre det finska paradise hotel i resten av mitt liv innan jag ser (läs halvspolar) igenom denna filmen igen. usch

 12. Såg just st3 på datorn. Helvetiskt dålig film. Oerhört töntig, och skådespelarna framstod ju som halvt efterblivna.

 13. Lite sen in i diskussionen, men jag tycker inte trean var så fruktansvärd. Självklart är det ingen jättebra film, men betydligt bättre än den fruktansvärda tvåan. Känslan från ettan innfinner sig lite, att människorna är värda oerhört lite och att det känns totalt hopplöst. Och Casper Van Diem är med. Jag gillar det helt klart. Om ettan var en B-film i den högre skolan är trean en C-film av den högre skolan. Tvåan finns dock inte ens med på bokstavsskalan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>