Warner Bros funderar på en åttonde Harry Potter-film

Harry Potter

Warner Bros har funderingar, enligt den brittiska tidningen The Sun, att splittra den sjunde boken i Harry Potter-serien till två filmer. Konstnärliga skäl anges, även om de gnuggar händerna kring det ekonomiska. Den sista boken är på 776 sidor vilket är svårt att komprimera till två timmar film.

Två tidigare Harry Potter böcker har samma tegelstensformat (Goblet of Fire över 700 sidor, Order of the Phoenix över 900 sidor), men dessa filmer delades inte upp. Något som märktes i filmatiseringarna då jag tycker de lidit för mycket kring trådar som utelämnades, stundtals väldigt högt tempo och aningens för långa.

Dela upp i två filmer? Ett klokt beslut. Den avslutande delen av Harry Potter-serien bör inte rusas fram. Nu kan vi bara hoppas att WB tar och ringer upp Guillermo Del Toro eller Alfonso Cuaron.

3 reaktion på “Warner Bros funderar på en åttonde Harry Potter-film

  1. Ett bra beslut tycker jag. Senaste filmen kändes väldigt avkortad och jag saknade stora delar av boken.
    Om sedan del toro eller cuaron tar regin (kanske var sin film) så blir det en fin avslutning.

  2. Jag tycker det är helt perfekt att göra så här. När en av världens största äventyr ska avslutas ska det göras på det bästa sättet.

  3. Det är ett bra beslut. I fenixorden så fattades jättemycket bra saker m.m. Nu kan man få reda på mycket mer om harry potters farliga uppdrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>