Johan Rencks Downloading Nancy både älskad och hatad

Maria Bello i Downloading Nancy
Maria Bello i Downloading Nancy

Johan ”Stakka Bo” Rencks långfilmsdebut Downloading Nancy visas på Sundance-festivalen och ge få blandade känslor. Filmen handlar om Nancy (Maria Bello), en djupt deprimerade kvinna som anlitar en man via internet för att ta livet av henne. Ur deras komplexa relation växer en kärlekshistoria.

Cinematical har sett filmen och tycker den är intensiv, kraftfull, känslosam men allra mest obehaglig med fantastiska rollprestationer. Läs recensionen här där recensenten även uttrycker sitt hopp om att filmen ska plocka upp en distributör.

Dave Poland på The Hot Blog jämför däremot Downloading Nancy med Hostel II och tycker den är självtortyrporr som festivalen borde skämmas över att visa. Det Dave har problem med är vad han tycker är filmens gottande i smärta.

När vi får bilda vår egen uppfattning är oklart. Filmen har ännu inget svenskt datum. Trailern till Downloading Nancy kan du se här och i övriga roller kan vi se Jason Patric och Rufus Sewell.

En reaktion på “Johan Rencks Downloading Nancy både älskad och hatad

  1. Pingback: opassande » Blog Archive » Krister Linder — Songs from the silent years

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>