Femte sågen kommer till hösten

Jag är lite av en masochist. Missförstå mig inte. Jag vill varken bli piskad eller få elektriska stötar i mina bröstvårtor samtidigt som jag får kväljningar av en ”gag ball”. Vad som gör mig till en masochist är att jag ser film som inte är bra. Och gillar det. Fast ändå inte. Jag har t.ex sett alla sex (jomenvisst, det finns så många) American Pie-filmer. Dessutom har jag sett alla fyra Saw-filmer och nu fortsätter självplågandet!

För det BLIR nämligen en femte del i Saw-serien. Hollywoods flitigaste filmarbetare måste helt klart vara gänget bakom denna franchise. Tidigare har det släppts en Saw-film varje år och nu ska alltså ännu en se dagens ljus. Den 24:e oktober går den femte delen upp på vita duken i USA och hittills är tre skådisar klar slasher-skräckisen som kommer att regisseras av David Hackl (nej, jag vet inte heller vem det är). Tobin Bell kommer att återvända som Jigsaw, Scott Patterson som Agent Strahm (som debuterade i Saw III) och Costas Mandylor som Hoffman (som gjorde sin debut i förra filmen, Saw IV).

IMDb listar den andra november som premiärdatum för Danmark så gissningsvis går den upp i Sverige ungefär runt det datumet.

”I love the smell of dåliga uppföljare in the morning.”

4 reaktion på “Femte sågen kommer till hösten

  1. Jag tycker det är obehagligt när folk bara förutsätter att en uppföljare är dålig bara för att det är en uppföljare.

    Det känns som någon form av snobbig kulturelitism som hör hemma på SVDs kultursidor.

    Jag har aldrig varit med om att folk gnäller om samma sak och kör samma resonemang när det gäller bokuppföljare till exempel. För böcker är finare givetvis.

    Personligen gillar jag hela serien, med trean som höjdpunkt.

  2. ”Bring out the Björn”, eller jag menar gimp. :)

    Personligen tycker jag att den första filmen var riktigt bra. Den andra var riktigt dålig och trean var bättre än tvåan men sämre än ettan. Så jag är väl inte så entusiastisk över flera uppföljare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>