Filmkrönikan läggs ned

SVT:s klassiska och på senare år utskällda filmprogram Filmkrönikan läggs på is rapporterar Jorunn Amcoff i sin blogg. En säsong till ska det bli och efter det läggs programmet ned på obestämd tid. Med tanke på hur utskällt programmet varit på senare år kommer nog få sörja. Vad jag däremot tycker är mycket tråkigt är att SVT inte kan göra ett bra filmprogram när uppenbarligen kompetensen finns där. Kolla bara på Musikbyrån och Kobra, två fantastiskt bra program från SVT om kultur och nöje!

Personligen tror jag det stora problemet kan ligga i recenserandet. Nästan all fokus läggs på detta då det finns lite tid och många filmer som ska recenseras. Om filmkrönikan skulle komma tillbaka i tablåerna igen ser jag gärna ett program som fokuserar mer på film än bara betygsättandet av film. Det finns numer så många olika sätt att tillskansa sig filmbetyg att Filmkrönikans recensioner spelat ut sin roll. Längre programtid är en annan viktig sak jag gärna ser. ?ka från 30 minuter till en hel timme.

Hur tror du att Filmkrönikan skulle kunnat gjorts bättre? Kommentera gärna eller tyck till i vårt eminenta forum!

7 reaktion på “Filmkrönikan läggs ned

 1. Förlåt Bloggywood, Men vad är det som händer egentligen? Ni är 11 skribenter men de enda som postar är Daniel, Björn och Helena. De flesta nyheterna kommer in jättesent, vilket innebär att allt jag läser här har jag redan snappat up på någon annan svensk filmsajt. Jag har alltid tyckt ni varit bäst, men ni börjar verkligen sina i innehåll och update. Jävligt tråkigt, men era ”konkurrenter” tar in på er…

  Det här inlägget i sig är det inget fel på, jag täntke bara att jag skulle kommentera någonstans. ?lskar er fortfarande… Men som sagt, kanske dags att ta in fler aktiva skrivare? Vad har hänt med Uffe och Lillebror?

 2. Endast sett små fragment av krönikan post-Säfström och Gray och det var därefter som programmet förlorade det den hade. Tråkigare programledare (tyvärr) med tråkigare upplägg osv. Verkligen synd att det ska läggas ner nu dock när man hade hoppats på en förbättring av ett sådant klassisk program

 3. Filmkrönikan har varit på nergång länge nu – har väl egentligen bara varit en tidsfråga om när det får räcka?
  De fyra special-programmen de kört nu under uppehållet har dock varit riktigt bra. Mer sånt och mindre recensioner. Men RIP.

 4. Snap: Det är tråkigt att du tycker så, att Bloggywood har blivit sämre alltså. Det är fantastiskt roligt att du fortfarande älskar oss.

  Ingen av skribenterna på Bloggywood jobbar med det på heltid. Det finns heller inga pengar att tjäna. Många av oss jobbar 10 timmar per dag, andra pluggar. Så vi gör det vi hinner med.

  Att ha ständig nyhetsbevakning 365 dagar per år kräver tid. Mycket tid. Kan jag bibehålla en någorlunda bra nyhetsuppdatering 5 dagar i veckan så vore jag ruggigt glad. Men det går inte alltid.

  Bloggywood kanske inte är stället för de absolut senaste nyheterna året runt, däremot kanske det är stället där du får höra vad vi tycker om olika nyheter, rykten, bilder trailer och mycket mera. Dessutom finns det en härlig hög med regelbundna läsare som också tycker till.

  Nyckelorden är dock att vi alla gör Bloggywood på fritiden och kan ärligt talat inte konkurrera med de större filmsajterna.

 5. OCH. Glömde ju en grej. Snap, jag hoppas du inte ger upp Bloggywood, det är otroligt kul att ha dig här och lika kul att höra om din uppskattning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>