Terry Gilliam färdigställer sin film med en datorgenererad Heath?

Terry Gilliam var i full gång med att filma The Imaginarium of Doctor Parnassus med Heath Ledger i en av huvudrollerna när Heath gick bort. Ett besked som satte stopp för hela produktionen. Inte långt efter Heaths död rapporterade den engelska tidningen Sun att Johnny Depp var på gång att ersätta Heath i rollen.

Till People säger en representant för Johnny Depp att det inte har varit några officiella samtal om Depps medverkan. Depp har fullt upp med att spela in Michael Manns Public Enemys.

Vidare i Peopleartikeln så går Christopher Plummer, också medverkande i Gilliams film, ut och säger att Terry försöker klura ut hur de ska fortsätta med filmen:


”Terry’s throwing himself into the job of trying to salvage the picture. Gilliam was terribly saddened by Ledger?s death and is trying to work out at this moment how to continue on. Fortunately, because the film deals with magic, there is a way, perhaps, of turning Heath into other people and then, using stills and I think they call it CGI??

Terry was a very good friend [of Heath’s], He very wants to go on with the movie, and I can very much understand why. Because he wants to dedicate it to Heath, of course.

Heath was in very high spirits. He was just enjoying himself tremendously. It’s a rather fanciful script, and he was wonderful in this role.”

CGI för att färdigställa filmen? Hm. Sist jag har hört talas om något sådant här är hur Ridley Scott använde CGI för en sista scen med Oliver Reed som dog under inspelningen av The Gladiator. Den scenen utspelade sig i mörker, med lite facklor och en gallerigrind (har jag för mig) framför.

Skulle det verkligen fungera?

10 reaktion på “Terry Gilliam färdigställer sin film med en datorgenererad Heath?

 1. När jag läste detta fick jag lite mera The Crow – vibbar. Och precis som du säger så finns det en CGI-Oliver i Gladiator. Den scenen tycker jag är mycket bra gjord. Hoppas att dom lyckas med en bra CGI-Heath.

 2. Gladiator hade premiär för åtta år sedan. Tekniken har gått långt sen dess och man klarar nog av det bra. Jag gissar på en kombination mellan att man byter skådespelare – som det har antytts innan, datorgenerad Heath (det sägs att han spelar clown, så Heath i clown-utstyrelse med make up och allt är nog lättare att reproducera än utan) och att man kastar om scener, använder sig av alternativa tagningar och scener som man kanske hade tänkt att ta bort.

  Jag tycker mest synd om Terry Gilliam, som återigen bevisar att han är världens mest otursförföljde regissör.

 3. The Crow är annars ett bra exempel på en film där de fick klippa och klistra med CGI. Brandon Lee dog ju under inspelningen.

  Nu är ju The Crow en väldigt ”mörk” film, så det funkade tycker jag.

 4. Som andra sagt så funkar det ju alldeles utmärkt med både The Crow och Gladiator.. fast i både de filmerna var väl en majoritet av filmandet gjort på respektive karaktärerna om jag inte missminner mig, vet inte hur långt Gilliam hade hunnit med denna.(håller även med om stackars Terry)

  Vi får ju inte heller glömma Plan 9 From Outer Space där Ed Wood skötte det hela briljant efter Bela Lugosis död ;)

 5. Jag är lite skraj just nu. Tänk om CGI börjar ersätta riktiga skådespelare!

  Skådespelar eliten skulle va utdödad, datorn skulle ersätta människan!!!

  Och då får man aldrig chansen att bli en av de bästa. Jag hoppas att det aldrig händer.

  ”Snyft” :(

 6. Pingback: Doctor Parnassus sajt är uppe - Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>