Spike Jonzes Where the Wild Things Are hotas med omfilmning och regissörsflykt

wildthingsare.jpg

De senaste dagarna har det pratats en hel del om Spike Jonze kommande Where the Wild Things Are. Filmen är baserad på en barnbok med samma namn. Den handlar om ett litet barn som skapar en egen fantasivärld med stora vilda djur, eller rättare sagt stora kramgoa monster.

Ett klipp läcktes ut på nätet för ett par dagar sedan som Spike senare kommenterade som ”ett väldigt tidigt testklipp”. Nu börjar vi höra att Warner Bros är missnöjda med filmen och att Spike Jonze till och med vill ta bort sitt namn från filmen. CHUD skriver även att filmbolaget har planer på att filma om hela filmen för att den ska bli mera till deras belåtenhet. Filmen har hittills varit budgeterad till 75 miljoner dollar.

Ta en titt på klippet som läkte ut:

Så här kommenterar Spike Jonze klippet:

?that was a very early test with the sole purpose of just getting some footage to Ben our vfx (visual effects) supervisor to see if our vfx plan for the faces would work. The clip doesn?t look or feel anything like the movie, the Wild Thing suit is a very early cringy prototype, and the boy is a friend of ours Griffin who we had used in a Yeah Yeah Yeahs video we shot a few weeks before. We love him, but he is not in the actually film??Oh and that is not a wolf suit, its a lamb suit we bought on the internet. Talk to you later???

Filmen är än så länge uppskjuten till 2009 men frågan är om den inte skjuts upp ännu mera om Warner Bros vill göra om stora delar av filmen. Slashfilm har fått tag på några reaktioner från testvisningar av filmen:

?I don?t think it?s for young children. They?d probably like the video version from ?The Children?s Circle? better.??

?And some kids at my screening began to cry and asked their parents to leave, so that should give you an idea.??

?The things are not cute. Max comes off a bit weird and off-putting ?He slaps his mom!? and he seems confused and not charming at all.??

?No rumpus, no big set pieces, no ?state-of-the-art? lucrative sequences just some running around on some desert place and thats that.??

Slashfilm skriver även om hur deras källor inom Legendary och Warner Bros berättar att filmbolaget inte alls är nöjda med Max Records, den okända barnskådisen som innehar huvudrollen som Max, och att de inte gillar filmens ton. Den ska tydligen vara för konstig och till och med alldeles för läskig för barnen. Deras planer är att gå tillbaka till manustadiet. Vad det betyder för Spike Jonze och Dave Eggers manus förtäljer inte historien. Tappa inte hakan om Spike lämnar projektet helt och hållet.

8 reaktion på “Spike Jonzes Where the Wild Things Are hotas med omfilmning och regissörsflykt

  1. Jag hade då gärna sett en barnfilm som får barnen att gråta i alla fall ;)
    Minns att jag läste boken som barn, men inte så mycket om innehållet. Det kanske är dags att rota fram den igen

  2. Boken är ju ganska otäck. Killen får gå och lägga sig utan mat och så. Och så åker han till värsta monsterlandet.

    ? andra sidan så gillar ju riktigt små kids vilda bäbin, och de böckerna är om möjligt ännu läskigare.

  3. Men buuu…. jag som sett fram emot den så länge… varför ska inte en barnfilm få vara läskig? de bästa barfilmerna är ju rätt läskiga för barn, t.ex. den oändliga historien och sånt…

  4. Pingback: Where The Wild Things Are får ett datum långt bort - Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>