New Line Cinema går i graven

warner_newline.jpg

Filmbolaget som stod bakom LOTR-serien, New Line Cinema, går i graven meddelades det igår. Vad exakt betyder detta? ?r New Line helt dött och är bilden ovan sista gången du ser New Line-logon (förrutom på dina gamla dvd-er så klart)?

Nej, egentligen inte. New Line Cinema, som redan innan ägdes av Warner Bros, blir en del av Warner och kommer att sköta egen produktion, distribution och marknadsföring av genrespecifika filmer. Den stora skillnaden är att de nu kommer jobba mycket närmare Warner:

… closely integrate and coordinate those functions with Warner Bros. to maximize film performance and operating efficiencies, achieve significant cost savings, and improve margins.

Slashfilm har en utmärkt kort genomgång om vad som kommer att hända med New Line Cinema.

2 reaktion på “New Line Cinema går i graven

  1. WTF! Jaja, detta kan antagligen vara dåligt för oss som längtar efter fina DVD-utsläpp eller bra. WB är ganska duktiga på att släppa DVD:er och jag vill fortfarande ha Sagan Om Ringen boxen i hyllan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>