Charlize Theron är sugen på Sympathy for Lady Vengeance

lady_vengeance.jpg

Charlize Theron är enligt Bloody Disgusting sugen på att göra en remake av Chan-wook Parks (vilken ordning är det egentligen på hans namn, jag säger alltid Chan-wook Park) Sympathy for Lady Vengeance. Detta förtäljer hon i en intervju inför hennes kommande rulla Sleepwalking. Charlize ska både producera filmen och medverka framför kameran. Inget mer än så förtäljs.

Har du ingen större koll på Lady Vengeance så serverar vi här en liten recap på handlingen. Sympathy for Lady Vengeance är den tredje och avslutande filmen i Chan-wooks hämndtrilogi med Hämnarens Resa som första film och Oldboy som nummer två.

Handling: I över tretton år har Geum-Ja varit fängslad. Orsaken är att hon nitton år gammal erkände sig skyldig till kidnappningen och mordet på en femårig pojke. Men bekännelsen var inte hela sanningen och en brinnande hämndlystnad hänger nu i luften.

8 reaktion på “Charlize Theron är sugen på Sympathy for Lady Vengeance

  1. Hyffsat säker på att man säger Park Chan-Wook ^^ För övrigt håller jag med ”JoeZ” och suckar högt

  2. Då får vi filmnördar se till att orginal filmer aldrig behövs göra en remake.

    Först John Carpenter, och nu asiatiska filmer. Vad kommer dem att göra remake på sen tro. ”Battle Royal”, ”Ichi the killer”?

    Revolution! Anarki! Viva la recistancé!

  3. Onödigt. Remakes gör man när det är nödvändigt och när originalet inte är bra nog.

    Simon: Nja Daniel har rätt, man säger Chan-Wook Park. I Sydkorea har man en stavelse till efternamn, och Park är hans efternamn. Anledningen till att vi blir förvirrade är för att i Korea säger man efternamnet först. Men i och med att detta är en svensk filmsida, så skriver vi i regel förnamn, efternamn. När han åker utomlands säger han Chan-Wook Park.

  4. Departed blev ju en lyckad cover på Infernal Affairs. Problemet är att det i stort sett bara är vi (filmnördar/entuiaster) som ser orginalfilmerna. De är som regel bättre, främst för att de är lite annorlunda än sina amerikanska oäktingar. Det blir väll vår uppgift att oavbrutet berätta för våra vänner att orignalet är från Korea och mycket bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>