Rachel Weisz i Alejandro Amenabars antika Egypten

alexandria.jpg
Bilden har inget med filmen att göra, utan är enbart en tolkning av hur fyren i Alexandria skulle kunna ha sett ut.

Alejandro Amenabars nästa projekt är Agora som utspelar sig i det antika Egypten. Rachel Weisz kommer att spela huvudrollen tillsammans med Max Minghella (Art School Confidential). Amenabar tar hjälp av Mateo Gil för manuset, tillsammans har de tidigare bland annat gjort Abre los ojos, The Others och den helt fantastiska Mar Adentro.

Agora blir Amenabars andra film på engelska efter The Others med bland annat Nicole Kidman. Filmen utspelar sig år 400 i det romarockuperade Egypten och vi följer Weisz som filosofen och astronomen Hypatia i Alexandria som kämpar för att rädda all kunskap som samlats in under den antika tiden. Hennes slav Davus, Max Minghella, slits mellan hans kärlek till Hypatia och tanken på att få vara fri om han sällar sig till den kristna revolutionen som börjar få fäste.

Med tanke på vad Amenabar och Gil gjort tillsammans tidigare så är intressefaktorn för Agora hög. Väldigt hög.

5 reaktion på “Rachel Weisz i Alejandro Amenabars antika Egypten

  1. Det här låter riktigt intressant.
    Gillar filmer om Rommartiden o gammla egypten och även Rachel Weisz är en favorit. har inte set dom filmer han gjort tidigare men ja vet att dom är välgjorda ocg.. ja… detta ser ja fram imot =)

  2. Läste om Agora för ett tag sedan och med tanke på att Amenabar är en av mina absoluta favoritregissörer så kan jag knappt bärga mig!

    Jag har lite svårt för Rachel Weisz men visst är hon en bra skådespelerska.

    Bortsett från Abre Los Ojos och Mar Adentro så är även Amenabar’s ”Tesis” riktigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>