Street Kings attraherar

Street Kings attraherar

Det finns en speciell typ av polisfilm som är smutsigare, råare och ärligare. Tidigare har vi bland annat kunnat se Training Day, Dark Blue och Narc på samma tema. Alla enligt mig klart godkända filmer inom en genre som attraherar mig. Nu kommer Street Kings, en stjärnspäckad thriller skriven av James Ellroy (mannen bakom fantastiska LA Confidential samt Dark Blue). Regissören David Ayer har tidigare regisserat Harsh Times och skrivit manus till Training Day.

I fokus har vi polisen Tom Ludlow spelad av Keanu Reeves, vars liv vänds upp och ned när hans partner blir mördad. Med uppbackning av sin chef drar Reeves ut på jakt efter mördarna men spåren börjar peka mot Ludlow själv och därefter tar en klassisk story om att rentvå sitt namn vid.

Rollbesättningen är stark med ytterligare namn som Forest Whitaker, Hugh Laurie, Common, Chris Evans och Jay Mohr. Street Kings svenska tagline är ??Sanning, rättvisa, lojalitet. Allt ser annorlunda ut på gatan??. Det trailern levererar hoppas jag att filmen levererar för då har jag en ny favorit.

4 reaktion på “Street Kings attraherar

 1. Av att döma från trailern så känns filmen ganska tråkig. Men jag lär se den bara för att rapparen The Game är med.

 2. Har nu sett filmen. Den var så där. Läste att man tidigare hade försökt filmatisera den här romanen av James Ellroy. Regissör-valen var Spike Lee, David Fincher och Oliver Stone. Huvudrollen var påtänkt till Sean Penn.

  Det hade säkert blivit bättre om det blev så=) Men hur skulle castingen ha sett ut om den här filmen hade gjorts på 90-talet? Så här skulle det se ut enligt mig:

  Det. Tom Ludlow-Sean Penn.
  Captain Jack Wander-Morgan Freeman.
  Captain Biggs-Kevin Kline.
  Det. Diskant-Brad Pitt.
  Scribble-Ice-Cube.
  Sgt. Clady-Emilio Estevez.
  Det. Washington-Denzel Washington.
  Linda Washington-Halle Berry.
  Grace Garcia-Marisa Tomei.
  Det. Demille-Gary Oldman.
  Det. Santos-Lou Diamond Phillips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>