DVD-recension: Balls of fury

Balls of fury
Egentligen hade jag tänkt att detta bloginlägg skulle handla om mitt påskbesök hos David Letterman och The Late show, men efter att ha sett höjdarfilmen ”Balls of fury” igår kväll så får den historien helt enkelt vänta!

Balls of Fury är vilken fånig underdog-komedi som helst, men planterad i ping-pong världen: Underbarnet Randy Daytona förlorar som 10-åring matchen mot den galne tysken – tyvärr har pappan satsat pengar på matchen och blir som följd mördad. 20 år senare söks den numera pluffsiga barunderhållaren Randy upp av en FBI-agent som behöver hjälp att sätta fast elakingen. Vad har han att komma med? Pingisen så klart…


Med en tagline som ”A huge comedy with tiny balls” kan man så här i efterhand undra varför jag ens besvärade mig att stoppa in filmen i dvdn, gå ääääända från spelaren till soffan och dessutom trycka på play. Jag hade en naiv dröm om att den här historien skulle få mig att åtminstone fnissa och göra min ensamma fredagkväll lagom trevlig. (Jag tyckte ju trots allt att Dude where’s my car var superkul). Att Christopher Walken dessutom stod med i rollistan tyckte jag var ett gott omen.

Herrejösses. Här gör man ett taffligt försök att göra en skruvad komedi med hjälp av bordtennis – vilket i sig inte är en helt dum idé. Ett och annat skämt är faktiskt roligt, men den totala förutsägbarhet som råder filmen igenom tar död på de små små guldsmulorna som finns även om Def Leffard bjuder på höjdarlåtar och Walken är galen i hysterisk peruk och målade naglar.

Om man sätter en trea på Balls of Fury för att en supersnygg Maggie Q struttar omkring i nästan inga kläder och aggressivt slår ner alla beundrare – då har man inte höga krav. Filmen förtjänar dock en trea om man gillar störd pung-humor och ett ”best of” från Scary movie-filmerna ;). (Som jag iofs kan uppskatta, men det är nog att se dem EN gång…)

Betyg 1 av 6
Jag vet, helt utan nåd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>