Det här gör Pixar och Disney de närmaste åren

Stora nyheter från animationsvärlden. Disney och Pixar har släppt ett schema över vilka filmer de kommer att göra under de kommande åren.

29 maj, 2009

Den oscarsnominerade regissören av Monster, Inc., Pete Doctor och hans kollega Bob Peterson gör flmen Up. Up kommer även att visas i 3-D.

Carl Fredricksen spent his entire life dreaming of exploring the globe and experiencing life to its fullest. But at age 78, life seems to have passed him by, until a twist of fate (and a persistent 8-year old Wilderness Explorer named Russell) gives him a new lease on life.

2 oktober 2009
Den första Toy Story-filmen har nypremiär på amerikanska biograferna, denna gång i 3-D.

12 februari 2010
Den andra Toy Story-filmen, Toy Story 2, har ny premiör på amerikanska biografer, denna gång i 3-D.

18 juni 2010
Leksaksgänget från Toy Story är tillbaka för en tredje gång i Toy Story 3. Denna gång regisseras filmen av Lee Unkrich som var co-director på Toy Story 2 och Hitta Nemo. Michael Arndt, manusförfattaren till Little Miss Sunshine, står för manuset.

Sommar 2011
Regissören till kortfilmen Lifted, som du kunde se framför Ratatouille, gör sin första långfilm med filmen Newt.

What happens when the last remaining male and female blue-footed newts on the planet are forced together by science to save the species, and they can?t stand each other? Newt and Brooke embark on a perilous, unpredictable adventure and discover that finding a mate never goes as planned, even when you only have one choice. Love, it turns out, is not a science.

Julen 2011
The Bear and the Bow blir Pixars första sagofilm. Hjärnan bakom filmen är Brenda Chapman som bland annat gjort den animerade The Prince of Egypt.

A rugged and mythic Scotland is the setting for Pixar?s action-adventure ?The Bear and the Bow.?? The impetuous, tangle-haired Merida, though a daughter of royalty, would prefer to make her mark as a great archer. A clash of wills with her mother compels Merida to make a reckless choice, which unleashes unintended peril on her father?s kingdom and her mother?s life. Merida struggles with the unpredictable forces of nature, magic and a dark, ancient curse to set things right.

2012
Bilarna från Cars gör comeback i Cars 2, denna gång regisserad av Brad Lewis. Lewis har tidigare producerat Ratatouille och Antz.

2 reaktion på “Det här gör Pixar och Disney de närmaste åren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>