George Lucas stämmer Star Wars-kostymör


En Stormtrooper med vad jag antar, en tidig version av en Speeder Bike.

?nnu en gång har Andrew Ainsworth blivit stämd av George ”Flanellskjortan” Lucas, och det gäller samma sak om sist. Andrew var kostymör på Star Wars-filmerna och hade ansvar för att bland annat tillverka de vita Stormtrooper-hjälmarna.

Andrew har sedan dess skapat replikor av kostymer från Star Wars och sålt dem för tusentals pund, med taglinen ”Nu har du chans att äga ditt eget stycke filmhistoria”.

Lucas har tidigare stämt Andrew och stoppat honom från att tillverka och sälja replikorna. Denna gång så säljer dock Ainsworth enbart replikorna i England, där den tidigare stämningen inte har verkan.

Enligt George Lucas så hade inte Andrew Ainsworth något med designen av Stormtrooper-hjälmarna att göra, då Lucas och hans designteam redan tagit fram utseendet på dem innan Ainsworth började jobba på filmen.

Andrew har i sin tur stämt Lucas på 144 miljarder(!) kronor för att Lucas använt sig av hans design i sex stycken framgångrika Star Wars-filmer utan att han fått ett öre.

Via Yahoo.

En reaktion på “George Lucas stämmer Star Wars-kostymör

  1. Här tycker ja Lucas gör rätt.
    Klart att inte Andrew ska kunna sälja dom brevid o få en massa pengar får nå som inte är hans. Och att han inte skulle fått nå pengar för hans arbete låter ju osannorligt då han med stor chans fått den lön han skulle ha fått för sitt arbete på filmerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>