Mathieu Kassovitz Babylon AD hackas upp i småbitar

En film som vi aldrig har nämnt tidigare här på Bloggywood är Mathieu Kassovitz kommande film Babylon AD med Vin Diesel, Michelle Yoeh och Gérard Depardieu. En sci-fi-action som delvis spelats in i Kiruna och Riksgränsen.

Så här beskrivs handlingen i Babylon AD:

Veteran-turned-mercenary Thoorop (Diesel) takes the high-risk job of escorting a woman from Russia to China. Little does he know that she is host to an organism that a cult wants to harvest in order to produce a genetically modified Messiah.

Produktionen av Babylon AD har inte varit helt smärtfri. Den har drabbats av förseningar och spräckt budget. Den ska även levereras i två versioner, en längre version som Kassovitz vill ha den för en europeisk marknad och en version som filmbolaget Fox släpper för resten av världen. Det låter helt sjukt, men tro mig, det blir sjukare.

Kassovitz har lämnat in en version av filmen på 160 minuter, dvs två timmar och 40 minuter lång. Inte mycket har hörts om filmbolagsversionen förrän nu. Fox har lämnat in en version till brittiska BBFC för att få en åldersgräns på filmen. Den versionen låg på 90 minuter. 70 minuter av filmen har alltså hackats bort. Fox fick även igenom sitt önskemål om en 13 års gräns på filmen.

Jag är säker på att vi är flera om att tro att Kassovitz inte hade en 90 minuters film med 13 års gräns i siktet när han gjorde Babylon AD. Kassovitz är ju trots allt mannen bakom La Heine (Medan vi faller) och Les Rivières pourpres (De blodröda floderna).

Nu håller vi tummarna att vi får tillgång till den längre versionen. ?r sugen på lite smutsig sci-fi action. Nedan hittar du lite godis i form av en teaser och ett galleri.

Teaser

En reaktion på “Mathieu Kassovitz Babylon AD hackas upp i småbitar

  1. Uff, hoppas de inte sabbar den här. Har inte hört talas om den förrän nu men blir omedelbart intresserad. Synd att Fox alltid ska sabotera saker som inte är hel-ylle-amerikanska.

    Mathieu Kassovitz verkar hur som helst vara en snubbe att hålla ett öga på. Trots lite flummig story har hans Gothika vuxit på mig, och hans småroller i vänners filmer (jag kommer aldrig att glömma honom som killen som försöker råna Bruce Willis i Fifth Element) är ju för härliga också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>