Guillermo del Toro regisserar The Hobbit


Under helgen har det öst in nyheter kring att det nu är klart. Guillermo del Toro regiserar The Hobbit. Hos SlashFilm har många utav helgens inlägg handlat om just Guillermo del Toro och The Hobbit.

Personligen tycker jag detta är härliga nyheter. Efter Pan?s Labyrinth så hoppades jag på att Guillermo skulle både ta hand om sista Harry Potter och The Hobbit. Potter-lotten har jag för mig föll på nuvarande regissören av filmerna, David Yates, så ingen Guillermo där, härligt att han då får jobba med The Hobbit istället.

SlashFilm skriver att Guillermo officiellt nu är knuten till projektet och en upppföljare(!!!) som regissör. Peter Jackson och Fran Walsh finns med som executive producers. New Line Cinema och MGM ställer upp och finansierar.

Guillermo del Toro kommer att behöva flytta till New Zealand de närmaste fyra åren för att jobba med Jackson och Weta kring filmerna. Om produktionen kommer igång nästa år gissar Slashfilm att The Hobbit och dess uppföljare når biograferna under 2011 och 2012.

SlashFilm har i ett senare inlägg med en härlig kommentar från Guillermo del Toro som han yttrat på 2006 års Canne gala.

”I was never into heroic fantasy. At all, del Toro admitted during a 2006 Cannes interview. I don’t like little guys and dragons, hairy feet, hobbits. I’ve never been into that at all. I don’t like sword and sorcery. I hate all that stuff.”

Vill man verkligen ha honom som regissör om han tycker så. SlashFilm är villrådiga. Vad tror ni?

Slashfilm avslutar helgens rapportering med ett långt citat av del Toro kring den andra filmen i serien.

”You know, I traveled to New Zealand just a little while ago, and one of the main reasons for going was to sit down and talk about the second film. The Hobbit, the book, is really one self-contained film, so for the second movie we sat down and worked it out. When we did this we got really excited because this second film is not a tag on, it’s not filler, it’s an integral part of telling the story of those 50 years of history lost in the narrative. There will be certain things that we will see from the first movie but from a different point of view, but it will feel like a volume, in the 5 volumes of the entire story. It will not feel like a bridge, I’ve been hearing it called ?a bridge film?, it’s not, it’s an integral chapter of the story, and I think we’re all on the same page.”

Slashfilm tror då att uppföljaren kommer att referera en del till Silmarillion. Många fans ser Silmarillion som väldigt tjock och tråkig, andra anser att man måste ha läst den för att förstå djupet i det ”universum” som Tolkien skapade. Den stora fråga kring dessa filmerna är hur mycket som kommer att vara del Toro’s skapelse, hur mycket Jackson och Walsh kommer blanda sig i och hur mycket som kommer användas ur böckerna, The Hobbit och The Silmarillion.

4 reaktion på “Guillermo del Toro regisserar The Hobbit

  1. Guillermo del Toro borde få fria händer att göra en vuxen Star Warsfilm med fokus på Jedi, från någon av de bättre böckerna som skrivits. Förutsatt att han får springa med bollen i riktning bort från George Lucas deprimerande f*ck-ups.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>