Snacklådan: Sommarens storfilmer – Vilken rökare är du peppad för?

Våren är här, vilket betyder att ”sommarfilmerna” börjar komma ut till biograferna. Under helgen som var hade Iron Man premiär på de svenska biograferna. Du kan läsa en recension på Iron Man här.

Iron Man spelade in strax över 200 miljoner dollar världen över den första helgen. Något som Marvel säkerligen är nöjda med. De hade dock ingen konkurrans alls bland premiärfilmerna. I mitt tycke så var den klart godkänd, men inte riktigt lika popcornkul som en av förra årets sommarfilmer Die Hard 4. Erkänn, visst var det länge sedan du hade så kul som när du såg Die Hard 4?

Som förra året så är det väldigt många uppföljare som vi får se denna sommar, även om undantagen finns.

Först ut var som sagt Iron Man. Den fjärde Indiana Jones-filmen har premiär den 22:a maj (kan du tänka dig att det är så nära?!) och det känns nästan overkligt nära. Den senaste trailern är ruggigt bra.

Bröderna Wachowskis Speed Racer är den tredje filmen vi kan titulera sommarfilm. Här kan vi snacka Technicolor! Stor ost-faktor, men säkerligen väldigt underhållande.

Strax efter Speed Racer kommer The Incredible Hulk. En film kantad av trubbel från början till start känns det som. Filmen är en reboot på Hulken-franchiset och gjord för att folk ska glömma den underskattade Ang Lee-versionen. Kommer Norton (och company skulle man kunna säga, men face it. Detta är Nortons show) att knyta ihop säcken och leverera grön ilska och popcorn till biosalongerna?

I slutet av juli kommer The Dark Knight, Nolans uppföljare till Batman Begins och i mitt tycke blir inte peppen så mycket högre än det här.

Den tredje mumien-filmen, The Mummy: Tomb of the Dragon Emporer, med släntrar in, mitt intresse kunde inte vara mindre. Men den är med som sommarfilm ändå.

En film som intresset dock är väldigt högt inför är Hellboy II: The Golden Army. SF har datumet 26:e september för filmen, vilket egentligen borde diskvalificera filmen som sommarfilm. Men är Iron Man med, så får Hellboy vara med.

Så. Till den stora frågan: Vilken film är du mest peppad inför? Rösta här nedan och motivera gärna bland kommentarerna!

n

n
{democracy:2}

Ps. Kollar du i RSS-flödet så finns det en omröstning kopplat till inlägget.

11 reaktion på “Snacklådan: Sommarens storfilmer – Vilken rökare är du peppad för?

 1. Tveklöst The Dark Knight. Batman Begins var grym och Christopher Nolan verkar ju helt klart ha koll på vad han sysslar med när han ändå har filmer som Memento, Batman Begins och The Prestige på sin resumé. Dessutom är Christian Bale ett av de intressantaste skådisnamn som dykt upp på ett bra tag.

  Jag hoppas och tror verkligen på en grym prestation från Heath Ledger också.

  Tvåa på pepplistan är Hellboy. Första filmen var riktigt bra så därför känner jag starkt inför denna uppföljare också.

 2. Dark Knight hamnar på topp, väldigt nära (kanske like mycket) hamnar Hellboy 2.
  Längst ner av dessa hamnar klart Mumien, som möjligen kan bli ok popcornrulle ändå

 3. Ojojoj vad svårt. Har redan hunnit med Iron man (Blev inte besviken! :D). Dark Knight hamnade överst Men är grymt peppad på Indy + Hellboy2 (glatt överaskad över 1an) oxå. Bra sommar/sensommar iår helt enkelt!

 4. Jag får yrsel redan av bilden från Speed Racer.

  Men Dark Knight kan nog bli bästa serietidnings-filmen någonsin.

  Speed Racer alltså.. de trackar dåligt både i hollywood och här i bloggywood.

  Men X-files 2 då? Ingen?

  ”Snacklådan” är bästa o skönaste titeln på ett inlägg för övrigt. :)

 5. Jo, Speed Racer får det svårt i detta gäng med filmer. Men jag diggar verkligen stilen.

  Du får Yrsel alltså Ulf? Du låter som en sjukpensionär! He he…

 6. Btw. X-Files 2 känns inte som om den hör hemma i samma action-popcorn-sommarfilm-kategori. Men det betyder inte att den är efterlängtad. Jag längtar något oerhört!

 7. Daniel: Bilder med motion blur, och höjder. Två saker jag inte klarar av.

  :)

  X-files 2 är ännu mer under radarn än dagen finska fynd från LB. Men jag läste nån som spekulerade i att de satsar på nya trenden med ”sen lansering”. Dvs bränner allt krut sista veckan. Vi får väl se hur bra det går isf..

  Sjukpensionär? Insinuerar du att jag blivit gammal? Jag håller mig ung o fräsch genom en beprövad metod – att missa vuxenpoäng. De swishar förbi som guldringarna i Sonic the Hedgehog och jag springer vidare mot mitt mål… dvs… Att skriva de mest långdragna kommentarerna på bloggy nånsin..

 8. Tajt tajt tajt. Men jag lägger min röst på Hellboy II. Efter Pans Labyrinth är jag omåttligt sugen på att se mer av del Toros underbara fantasy-karaktärer. Och av trailern att döma tycker jag det verkar väldigt lovande…

 9. Mycket svårt. Står mellan Indy, Batman och Hellboy. Oj med Hollywoods idétorka kanske jag precis skapade en ny versus film, hoppas inte det :D
  Tror faktiskt att jag fick till ordningen på pepp faktiskt, helt omedvetet. Indy först. Batman på mycket när tvåa och Hellboy precis hack i häl.

 10. Jag är riktigt sugen på alla utom Speed Racer som verkar helt ointressant.
  Iron man har ja ju sett redan och är klart nöjd, även om ja kan tycka den fått lite väl mycke goda resentioner överallt.
  Misstänker att den måste sjunka in lite mer.

  Hellboy II är väl den ja haft koll på längst iaf. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>