Gore Verbinski regisserar en filmatisering av Bioshock

Variety skriver idag att Universal Pictures har anlitat Gore Verbinski som regissör och producent för en filmatisering av tv-spelet BioShock. Gore har tidigare rattat en trilogi av piratfilmer som dominerat biokassorna.

Manusförfattare är inte klart ännu, men Universal har satt sitt sikte på John Logan som skrivit manus till Aviator, Any Given Sunday, Gladiator och Sweeney Todd. Logan och Universal förhandlar om kontraktet.

Spelföretaget Take-Two har fått ett förskott på flertalet miljoner för filmen och affären väntas bli den största ”tv-spel till film”-affären sedan 2005 då Microsoft fick 5 miljoner dollar för Halo, en filmatisering som gick i stöpet. Enligt Variety är BioShock-kontraktet strukturerat som så att filmatiseringen inte ska möta samma öde som Halo gjorde.

Gore Verbinski förväntas börja produktionen så fort manuset är klart.

?I think the whole utopia-gone-wrong story that?s cleverly unveiled to players is just brimming with cinematic potential. Of all the games I?ve played, this is one that I felt has a really strong narrative.”

Jag har NOLL erfarenhet av spelet (min nuverande tv-spelande sträcker sig till Guitar Hero till Wii:n). Så Du får gärna tycka till om en framtida filmatisering av spelet och vad du tyckte om spelet.

7 reaktion på “Gore Verbinski regisserar en filmatisering av Bioshock

 1. Jag hoppas verkligen att man kommer att bibehålla spelets klaustrofobiska atmosfär.

  Man är fast några tusen meter under havet i en urspårad Ayn Rand-utopi. Att man är helt ensam bidrog rätt mycket till att ge spelet den där speciella känslan.

  Tyvärr tror jag att filmen gärna kommer att introducera element som kärleksintresse (och jag kan redan gissa vem det kommer att bli), comic relief och allt annat man har kommit att förknippa med Hollywood.

 2. Inget snack om att detta kan bli hur bra som helst! Jag är godtrogen och tror att de kommer att behålla det som spelet.

  Vill inte tro att de gör som Naseer säger (även om det säkerligen är den vägen de tar).

 3. Kul att höra att Gore har ett nytt projekt på gång!

  Bioshock kan säkert bli en bra film, men jag ställer mig lite frågande till att man överhuvudtaget gör filmatiseringar av tv-spel när de egentligen är väldigt lika berättarformer. Kan det inte räcka att folk spelar tv-spelen för att njuta av storyn?

  Egentligen så är det ju samma dilemma som re-makes av filmer. Varför göra om något som redan gjorts bra? Mer originalitet tack! =)

 4. Spelet var kanonbra. Förhoppningsvis följer de spelet stämning och story utan att introducera alla klyschor som Naseer redan nämnt. Dock blir jag inte ett smack förvånad om de gör det.

 5. Ni tror inte att de kommer att fokusera på tiden innan sammanbrottet i Rapture? Och det som ledde dit? Verkar vara bättre än att bara köra på en jävla massa köttande, och sånt kan man ju alltid klämma in på slutet när det ska vara spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>