Criterion blir blå


Alla som var tidigt ute med att samla på DVD eller LD minns säkert företaget Criterion. Dom stod för förstaklassiga utgåvor med bästa möjliga bild och ljud och allt tänkbart extramaterial av både vanliga och speciella filmer. Men när väl DVD slog igenom blev det mera en standard med extamaterial och många inklusive mig själv tappade nog lite den speciella känslan som det var att äga en Criterion utgåva av en film iställer för standardutgåvan.

Nu har Criterion officiellt gått ut och berättat att dom tänker till hösten börja släppa vissa titlar på Blu-Ray. Självklart kommer preiset vara samma som på standard-def versionerna, mycket trevligt.

En lista på vilka filmer som är först ut i pipelinen hittar ni efter brytet.

The Third Man
Bottle Rocket
Chungking Express
The Man Who Fell to Earth
The Last Emperor
El Norte
The 400 Blows
Gimme Shelter
The Complete Monterey Pop
Contempt
Walkabout
For All Mankind
The Wages of Fear

2 reaktion på “Criterion blir blå

  1. Detta är väl ett ganska logiskt steg för dom.
    Har alltid vart lite småsugen på att köpa någon Criterion men har aldrig kommit till skott. Nu har ja iofs ingen BD-spelare men det kommer väl förr eler senare o då kommer det kanske bli någon, så fort dom släpper en intressant film =)

    Riktigt bra att dom har samma pris som för SD, som är dyrt nog i vissa fall =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>