Vad är dina tankar kring S.Darko?

Det låter som ett uselt skämt. Men en uppföljare till Donnie Darko är sagd att vara på G. Till och med så pass att produktionen startade för några dagar sedan på S.Darko. Regissören är sagd att vara Chris Fisher som står bakom mästerverk som Nightstalker och Rampage: The Hillside Strangler Murders.

Filmen är sagd att utspela sig sju år efter den första filmen, men denna gång får vi följa Donnies lillasyster Samantha. Hon och en vän ger sig iväg på en roadtrip mot Hollywood för att ”lyckas stort”. Som ett brev på posten får de problem med bilen och fastnar i en öde stad. Brev nummer två på posten är en meteorit som slår ned i närheten. Något som framkallar syner hos Samantha, syner om världens undergång. Plågad familj den där Darko-familjen och vilken otur de har. Först flygplansmotorer och nu meteoriter.

Jag har försökt förtränga filmatiseringen och har egentligen inte kollat upp den särskilt väl. Men frågar du så får du svar. Acrylamid ställde denna fråga via Jaiku:

Frågan fick mig att undersöka det närmare. Via mitt specialanpassade och patenterade superverktyg så får jag inga nekande svar. Detta verkar alltså hända. Och Acrylamid svarar på sin egen fråga. Detta kan bara bli katastrof. Speciellt när det verkar vara samma upplägg på nytt men med några ändrade detaljer.

Richard Kelly, upphovsmannen och regissören till Donnie Darko, har vid en Q&A ställt sig helt utanför S.Darko och vill inte förknippas med det överhuvudtaget. Det vill inte heller Bloggywood (som om vi skulle bli tillfrågade att medverka… tchyeah right!).

Vad är dina tankar kring S.Darko?

11 reaktion på “Vad är dina tankar kring S.Darko?

 1. Usch, nej, vad hemskt. VARF?R!?

  Allt kommer bli förstört. Låt N?GOT vara ifred, alla filmer behöver inte uppföljare.

 2. Mina tankar: HUR FICK DE R?TTIGHETERNA?! Hade FOX något slags slavavtal med regissör o skapare Richard Kelly? Eller kände Kelly att vi inte lidigt nog efter Southland Tales?

 3. Tack och lov så finns den första filmen kvar. Så vi kan fortsätta ignorera filmen så är ingen större skada skedd.

  S.Darko? Vad pratar ni om?

 4. ?rligt talat så förstår jag inte hur vissa filmer kan släppas hur gärna de än vill snylta på en föregångares goda namn och rykte.

  Känns som en produktion som går direkt till DVD eller?

 5. Tvärt om! Darkos tema går att spinna vidare och att det görs får mig att spinna av välbehag! Vad finns bortom undergången?

  I Donnie Darko lånade man snyggt från ”Harvey”. Kommer man här ta det hela till Alice I Underlandet, med en rejäl domedagstwist, och The Caterpillar att efterträda Jack som orakel?

  Det kan verkligen bli hur bra som helst.

 6. Mmm. Med den regissören kommer allt att gå fel, såklart. Jag är väldigt intresserad av seriemördare och har sett de där filmerna, och de håller hög Uwe Boll-kvalitet, d.v.s. att jag aldrig någonsin kommer att se om dem. Och jag som älskade ”Donnie Darko”! Fanken.

 7. Mina tankar var ”Hur i helvete kan dom? VARF?R”. MEN: jag såg filmen för nån dag sen och den var otroligt bra. Självklart inte lika bra som sin föregångare, men shit. Filmen är inte någon ”Donnie Darko 2″ utan snarare en historia som låter os gräva ännu lite djupare i ett tangent universum. Om ni inte fattar vad det är och alla olika regler och föklaringar som hör till (som t.ex alla de manipulativa organismerna, artifaktet och elementen metal och vatten) vet jag inte riktigt om ni varken fattar D.Darko eller denna film. Men jag blev berörd a s.Darko. Den är se värd och förstör inte orginal filmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>