Sång, dans och splatter!


Fem ungdomar åker till stugan i skogen för en höjdarhelg med önskan om nakenlekar och party. Istället släpps en riktigt elaking till demon lös och vår hjälte får kämpa till gryningen och ta till alla möjliga knep för att hålla sig mänsklig. Låter det bekant?

Jag inser efter lite sökande på internet att jag förmodligen är sist att upptäcka denna ”nyhet”: Evil dead – the musical, skapades 2004 i Toronto och har lockat både musikalbesökare och Evil dead-anhängare (som för övrigt vallfärdas över kontinenten för att se uppsättningen). Skaparna bedyrar dock att detta inte är en skräckmusikal – man utlovar mer fars och sketcher än i en Monty Python produktion. Jag anar även en viss mån av sentimentalitet och gulligull.

Med titlar som ?All the Men in my Life Keep Getting Killed by Candarian Demons,?? ?Look Who?s Evil Now?? och ?Do the Necronomicon?? verkar musikalen ha tagit Torontoborna med storm. Det verkar även ploppa upp nya uppsättningar i andra städer som i New York & Korea. Om ett årtionde kanske Peter Jöback och Petra Nielsen sjunger om elaka demoner någonstans i Sverige.

Undrar just om det läskiga översexuella trädet är med?

officiell sida!

Haha älgen på väggen vinner stort!!

6 reaktion på “Sång, dans och splatter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>