Alan Moore har ännu inte bytt åsikt om den kommande Watchmen-filmatiseringen

Tidiagre i år skrev vi lite om att Alan Moores misstycke kring filmatiseringen av hans grafiska roman Watchmen. Bland annat så har Moore bett om att få sitt namn borttaget från filmen när vi får se den på bio 2009. Detta är inget ovanligt när det gäller Moore, då han verkar starkt ogilla alla filmatiseringar som gjorts på hans verk.

I dagarna har vi då äntligen fått se en första teaser-trailer som Björn skrev om. Då kan man undra om Alan Moore har bytt åsikt?

Nepp. Alan kommer fortfarande inte att se filmen. Han fortsätter även att säga att han är säker på att Zack Snyder är en hygglig prick, men han ogillade den grafiska romanen 300 och han drar slutsatsen om att filmen även den skulle hamna i samma fack.

?I would rather not know about the movie. Zack Snyder may very well be a very nice guy, but the thing is that he?s also the person who made 300. I?ve not seen any recent comic book films, but I didn?t particularly like the book 300. I had a lot of problems with it, and everything I heard or saw about the film tended to increase those problems rather than reduce them: that it was racist, it was homophobic, and above all it was sublimely stupid. I know that that?s not what people going in to see a film like 300 are thinking about but?? I wasn?t impressed with that?? I talked to Terry Gilliam in the ?80s, and he asked me how I would make Watchmen into a film. I said, ??Well actually, Terry, if anybody asked me, I would have said, ?I wouldn?t.??? And I think that Terry, who aborted his attempted adaptation of the book, eventually came to agree with me. There are things that we did with Watchmen that could only work in a comic, and were indeed designed to show off things that other media can?t.??

Så här säger regissören Zack Snyder om det hela:

?We all want to please Alan, and I think that?s a noble thing to want to do. There?s nothing wrong to get the guy who frickin? created the thing to not hate it, I don?t think that?s an outrageous thing to want. I think the approach is to assume that the movie is better, and that?s a mistake. I would never make any assumptions.??

Personligen tycker jag att Alan Moore verkar vara lite av en surgubbe när det gäller filmatiseringar.

5 reaktion på “Alan Moore har ännu inte bytt åsikt om den kommande Watchmen-filmatiseringen

  1. Ja, om nån hade sabbat mina verk och inte följt orginal historien så skulle jag också bli jävligt sur.

    För fan, om nån hade gjort mina verk så där pinsamma så skulle jag definivt ta bort mitt namn från produktionen!

    Bastards!

  2. ”Personligen tycker jag att Alan Moore verkar vara lite av en surgubbe när det gäller filmatiseringar.”

    Jag vet inte om det är sur han är – snarare har han demonstrerat ett kompakt ointresse för alla filmatiseringar av hans grejor. Samtidigt gjorde man ju hackad lök av From Hell genom att rensa bort så gott som allt som gjorde serien så fantastisk, och The League var direkt usel, så nog har karln skäl att vara lite butter.

  3. Hade några Watchmen tidinigar när jag var liten, så när jag såg trailern och hört att det tydligen är ”en av de besta serierna någonsin” beslutade jag mig för att ladda ned och läsa alla. Förstår varför det nästan vore omöjligt att göra film av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>